Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V Nemecku našli list, ktorý zmenil dejiny sveta: Dôvod, prečo ostal Trumpov dedo v USA

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: TASR/AP)

BERLÍN - Nemecký bádateľ našiel v archíve list, ktorý možno zmenil dejiny sveta. Úrady v ňom z Bavorska vypovedajú dedka nového amerického prezidenta Donalda Trumpa. Friedrich Trump sa totiž pri predchádzajúcej ceste do USA riadne neodhlásil, informoval bulvárny denník Bild.

Dedko zvoleného prezidenta USA Trumpa pochádzal z Kallstadtu, mestečka v Porýní, ktoré leží asi 20 kilometrov západne od Mannheime a v 19. storočí bolo súčasťou bavorského kráľovstva. Do USA odišiel ako mladík v roku 1885. Za oceánom zbohatol a následne sa chcel vrátiť späť do vlasti.

Veľké podozrenie okolo Trumpovho zaťa: Do rodiny prezidenta má prísť protekčný synáčik

Ako dokladá dokument z 27. februára 1905, ktorý našiel bádateľ Roland Paul v zemskom archíve mesta Speyer, odmietli úrady menom vtedajšieho bavorského regenta Luitpolda umožniť Trumpovi, ktorý sa medzitým vrátil do Nemecka, aby vo vlasti zostal. Pred svojím odchodom do USA sa totiž riadne neodhlásil a neodslúžil ani povinnú vojenskú službu.

Trumpov dedko Friedrich sa potom pokúsil svoju deportáciu z vlasti späť do USA odvrátiť, v júli 1905 ale musel so ženou Elisabeth Kallstadt opustiť a vrátiť sa do Spojených štátov. Otec budúceho prezidenta Trumpa Frederick sa v New Yorku narodil v októbri toho istého roku.

...

Viac o téme: Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu