Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Matka, ktorá mala 16 potratov, zažila ďalšie utrpenie: Zákerná choroba ju pripravila o dcérku (†1)

Fleur Rose Allen
Fleur Rose Allen (Zdroj: Facebook/Charity Karate course for Meningitis Now, in memory of Fleur Rose)

SHROPSHIRE - Fleur Rose Allen bola usmiate a šťastné dieťa. Stalo sa ale to najhoršie, čo môže rodičov postihnúť. Začiatkom tohto roka nečakane odišla z tohto sveta. Ako potvrdila mamička Lizzie, dcérka sa jej zobudila s plačom a miernou teplotou. Stav sa ale v priebehu pár hodín rapídne zhoršil a prišla nečakaná smrť spôsobená meningitídou.

V jedinom rozhovore, ktorý Lizzie poskytla, chcela informovať rodičov, aby vedeli ako rýchlo dokáže meningitída postupovať a aké fatálne následky má. "Fleur Rose bola úplne zdravé dieťa. Batoľa, ktoré sa smialo ešte deň predtým, ako zomrelo," povedala. "O jednej hodine poobede ešte sedela na otcových kolenách. O šiestej večer bola prevezená do nemocnice na resuscitačné oddelenie a o krátko po 23-tej bola prehlásená za mŕtvu," dodala.

Lizzi opísala celý priebeh, ktorý trval len pár hodín. "Bolo to nezvyčajné, pretože za normálnych okolností by sa dcéra smiala. Bolo to priateľské, usmievavé a dobre vychované dieťa," opísala posledné ráno mamička. Krátko potom bolo dieťa prevezené do nemocnice už v bezvedomý, s vysokou horúčkou. Všetkému tomuto predchádzali silné kŕče.

V nemocnici ju priviedli k vedomiu. Začala sa hrať s hračkami, zdalo sa, že je úplne zdravá. Lizzie si zrazu všimla miernu červenú škvrnu na krku svoje dcérky, ktorá sa tiahla až dole. "Fleur Rose bola bledá, ale pri vedomí a plakala," povedala Lizzie. "Snažili sa z nej vzorku vody. Hovorili, že sa jej podať antibiotiká zameraná na liečbu meningitídy. Bola som vydesená," povedala.

Záhadná smrť malého chlapčeka: Učiteľka ho prisadla a udusila, matka verzii zariadenia neverí

Počas nasledujúcich piatich hodín, sa stav jej dcérky dramaticky zhoršil, počas ktorých sa jej štyrikrát zastavilo srdiečko. Nakoniec svoj boj s chorobou prehrala. Následne sa zistilo, že Fleur Rose trpela streptokokovou meningitídou.

Mamička Lizzi chce, aby sa informácie ohľadom príznakov meningitídy u mladých ľudí dostali viac do povedomia. "Ľudia si vždy nájdu nejakú vyrážku, jej sa nevyvíjala až neskôr. Na poludnie bola veselá, ale v skutočnosti ona bola zvnútra zabitá. Bola príliš malá. Nevedela vyjadriť svoje pocity. Nedokázala povedať: "Mamička bolí ma bruško."

Lizzi je presvedčená, že každé dieťa, ktoré je prijaté do nemocnice s podobnými príznakmi by malo byť automaticky skontrolované na meningitídu. „Život dieťaťa nie je lotéria,“ prízvukuje mamička. Od smrti svojej dcérky, Lizzie vyzbierala 12 000 libier (13 352 eur) pre organizáciu Charity Karate course for Meningitis Now, in memory of Fleur Rose.

Lizzi počas šiestich rokov prežila 16 nevysvetliteľných potratov. Potom otehotnela znova, pod srdcom nosila svoje vytúžené bábätko. Tehotenstvo nemala ľahké. Malá Fleur Rose prišla na svet skôr ako mala, vážila menej ako dve kilá. Bol to zázrak. "Odišla som z nemocnice so svojim dievčatkom v náručí. Konečne som bola matkou. A zrazu bola preč."

Viac o téme: DieťaChorobaSmrťDievčatko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu