Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Facebook zablokoval mladej žene účet: Pohoršila by aj vás táto FOTO?!

Nevinné alebo pohoršujúce?
Nevinné alebo pohoršujúce? (Zdroj: Facebook)

MISSOURI - Veľké a nepríjemné prekvapenie zažila Američanka Rebecca Wanosiková. Jej profil na Facebooku bol zablokovaný z nepochopiteľného dôvodu. Ľudia v dnešnej dobe zverejňujú čokoľvek a je to v absolútnom poriadku. Ona sa previnila fotkou, na ktorej vykonáva najprirodzenejšiu činnosť pre ženy.

Prirodzenou činnosťou ako je dojčenie, pobúrila Rebecca niekoľko užívateľov sociálnej siete. Tí nezaháľali a udali ju za zverejňovanie nevhodného obsahu, informoval o tom server Independent.

Priateľské gesto

Rebecca pritom len chcela pomôcť svojmu kamarátovi, ktorý jej v jeden večer poslal prosebnú správu. Išlo o dieťatko jeho známej, ktorá musela podstúpiť operáciu, a tak dieťa zostalo bez mlieka. "Matka dieťaťa mala operáciu. Dieťatko bolo dovtedy dojčené a odmietlo fľašku s umelým mliekom," vysvetľovala Rebecca.

Dieťa podľa jej slov bolo hladné a veľmi vyčerpané. Tak prijala túto žiadosť a rozhodla sa pomôcť bez akýchkoľvek problémov. "Urobila som to, čo dúfam, že by každá iná matka spravila pre moje dieťa v prípade núdze,"  obhajovala svoje konanie.  

Na svojom profile následne zverejnila fotografiu, kde dojčí svoje aj cudzie dieťa naraz. Reakcie ľudí boli zmiešané. Niektorí opisovali zverejnený príspevok veľmi kladne a podporovali Rebeccino rozhodnutie, iní mali na túto činnosť opačný názor a označili fotku za poburujúcu a nevhodnú. Jeden z používateľov zdôraznil, že by to mohlo byť veľmi nebezpečné, pretože existuje riziko prenosu chorôb.

Netrvalo dlho a účet bol mladej matke zablokovaný. Facebook uviedol, že účet bol pozastavený z dôvodu, že obdržali niekoľko sťažností o nevhodnosti a porušovaní pravidiel sociálnej siete. Rebeccin manžel Anthony Wanosik na celý tento incident reagoval krátko a výstižne: "Moja manželka pomohla žene a jej dieťatku, ktoré sa ocitlo v núdzi. Išlo o dobrú vec."

Najsilnejšie VIDEO roka: Zázrak zrodenia a boj o život, ktorý zmení váš svet!

Po tom, ako sa spustila vlna kritiky na sociálnu sieť, jej Facebook účet obnovil a hovorca pripojil ospravedlnenie. "Dojčiace fotky sú na Facebooku povolené. Súhlasíme s tým, že dojčenie je prirodzené a vieme, že je dôležité, aby sa matky so svojimi skúsenosťami podelili," vyjadril sa hovorca a dodal: "Náš tím spracováva milióny správ každý týždeň, a občas sa pochybí. Ospravedlňujeme sa za všetko aj za prípadné nepríjemnosti."

 

Viac o téme: MatkaDieťaDojčeniePohoršenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu