Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Najsilnejšie VIDEO roka: Zázrak zrodenia a boj o život, ktorý zmení váš svet!

Chlapček bojoval až do konca. Zobraziť galériu (4)
Chlapček bojoval až do konca. (Zdroj: FOTO a VIDEO: YouTube/Channel 4 News)

BRATISLAVA - Boj o život až do poslednej sekundy. Vojna v Sýrii si vyžiadala už desiatky tisíc mŕtvych. Bomby a nečakané explózie číhajú na nevinných civilistov aj v sýrskom meste Aleppo. Dramatický osud postretol aj mamičku v deviatom mesiaci tehotenstva. Mamičku spolu s nenarodeným dieťatkom zasiahla bomba na ceste do nemocnice. Okamžite sa začal boj o život.

Maisa bola na ceste do nemocnice, keď ju zasiahol bombový nálet. Tehotnej žene v deviatom mesiaci explózia zlomila pravú ruku a nohu. Pri výbuchu sa jej do brucha dostal šrapnel, ktorý ohrozoval jej nenarodené dieťatko. Dieťatko sa rozhodli lekári z matky vybrať. To sa aim aj podarilo, no vyskytol sa problém.

Najsilnejšie VIDEO roka: Zázrak
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FOTO a VIDEO: YouTube/Channel 4 News)

Malému chlapcovi nebilo srdiečko. Okamžite sa snažili masážou srdce oživiť. Na videu je vidno, ako lekári hrdinsky ručne masírujú dieťatko. Poskytnú mu aj umelé dýchanie. Chlapček balansuje na hrane života a smrti, rovnako ako celé vojnou zmietané sýrske mesto. Až sa im to nakoniec podarí, srdce ožije a dieťa je zachránené.

Najsilnejšie VIDEO roka: Zázrak
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FOTO a VIDEO: YouTube/Channel 4 News)

Dych vyrážajúci a zároveň dramatický boj o život je zachytený na videu. Chlapca oživovali spolu 20 minút, až napokon bolo počuť detský plač. Doktor Ahmed, ktorý priviedol na svet malé dieťa, je podľa vlastných slov starý a unavený. "Nech ťa Boh ochraňuje," hovoria mu spolupracovníci.

Pozrite si dramatické VIDEO

"Srdcervúci príbeh. Sama som matka, ktorá porodila dcérku v bezpečí a mala problémy dať sa dokopy. Čo však ona (žena na videu - pozn. red.)? Čo by sa stalo, keby jej dieťa zomrelo? Hanba na Rusko, ktoré zabíja deti každý deň," napísala žena menom Nour.

Najsilnejšie VIDEO roka: Zázrak
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FOTO a VIDEO: YouTube/Channel 4 News)

Na Facebooku pod videom ľudia napísali okolo 42 tisíc komentárov. Neuveriteľné množstvo zapojených ľudí svedčí o mimoriadnosti situácie, ktorá hýbe azda každým svedomím. "Boh pomáhaj všetkým lekárom, medikom a zdravotníkom vo všetkých vojnových zónach, ktorí pracujú neúnavne a nasadzujú vlastné životy, aby zachránili toľko životov, koľko dokážu," napísala Daniela.

Viac o téme: BábätkoVojnaSýriaAleppo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu