Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

FOTO najtučnejšieho dieťaťa sveta: Len ťažko uveriť, že chlapec (10) váži takmer 200 kg

Chlapec je permanentne unavený Zobraziť galériu (4)
Chlapec je permanentne unavený (Zdroj: profimedia.sk)

BANDUNG - Keď sa Arya Permana z Indonézie narodil, tak vážil priemerných 3,2 kilogramu. Do troch rokov vyzeral ako všetci jeho rovesníci, ale potom začal mať permanentne hlad a neuveriteľne nadobúdal na váhe. Keď nezačne chudnúť, jeho život sa skončí predčasne.

Arya váži 192 kíl a je, neprekvapivo, klasifikovaný ako morbídne obézny. Nedokáže chodiť, pretože už po pár sekundách stráca rovnováhu a má taktiež potiaže s dychom, kvôli čomu musel odísť zo školy. Nemá čo na seba, pretože tak veľké oblečenie v obchodoch nepredávajú, takže stále nosí len sarong (veľká šatka, ktorá sa dá uviazať na rôzne spôsoby, pozn. red.). 

FOTO najtučnejšieho dieťaťa sveta:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Chlapec zje päť veľkých jedál denne, v dôsledku čoho sa jeho chudobní rodičia dostali do finančných problémov. "Je neustále hladný, zje dvakrát toľko, čo dospelý človek. Je konštantne unavený. Celý deň len je a spí alebo sa hodiny máča vo vani," hovorí jeho matka Rokayah Somantriová. 

FOTO najtučnejšieho dieťaťa sveta:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

S manželom spočiatku nadmernú hmotnosť svojho syna považovali za známku toho, že je zdravý. Ale po tom, ako za krátky čas abnormálne pribral, si uvedomili, že opak je pravdou. Aryu vzali k viacerým lekárom, no tým sa príčinu nadmerného priberania zistiť nepodarilo. Chlapec momentálne skúša prísnu diétu pozostávajúcu z hnedej ryže, všetkým je ale jasné, že príjem veľkého množstva kalórií nie je ten hlavný problém. Jeho rodičia však peniaze na kvalitné lekárske vyšetrenie nemajú. Bez odbornej pomoci ale zrejme Arya čoskoro umrie. 

FOTO najtučnejšieho dieťaťa sveta:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Nemôžeme si dovoliť liečbu v drahých nemocniciach. Dúfame ale, že jedného dňa uvidíme nášho syna chudého a normálneho," dodal otec Ade. 

Viac o téme: ObezitaIndonéziaNajtučnejšie dieťa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu