Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Žena šla na rybačku, no tá mala strašný koniec: Nakazila sa a už mesiac a pol je PN

Kelly je stále práceneschopná Zobraziť galériu (2)
Kelly je stále práceneschopná (Zdroj: Facebook)

NEW ORLEANS - Rybačka istej Američanky mala strašný koniec. Počas nej sa totiž nakazila mäsožravou baktériou a skončila v nemocnici. Úrady v tejto súvislosti vydali varovanie, aby ľudia boli obozretní a dávali si mimoriadny pozor.

Kelly Kohen Blombergová v polovici mája surfovala a rybárčila v Mexickom zálive. Keď stála v mori, stúpla na rybu, ktorá jej spôsobila dve malé ranky na nohe. Žena zašla na druhý deň do nemocnice, pretože noha jej opuchla. Lekár jej predpísal antibiotiká. 

Nemal peniaze na liečbu, teraz je z neho zombie: Mäsožravá baktéria mu znetvorila tvár

No tým sa Kellino trápenie ešte len začalo. Nohu jej napuchla ešte viac a okrem toho na nej odumrela značná časť tkaniva. "Bojím sa, toto nie je dobré znamenie," povedala televízii WDSU. A mala pravdu. Rany sa zväčšili, boli hlboké a čudne sfarbené. Doktori nakoniec zistili, že Blombergová sa v mori nakazila mäsožravou baktériou vibrio vulnificus, ktorej sa hovorí aj Kliatba Karibiku. Pacientka musela podstúpiť operáciu, počas ktorej jej z nohy odstránili mŕtve tkanivo a namiesto neho implantovali kožný štep. Kelly už je mesiac a pol PN a nevedno, kedy sa do práce vráti. 

Žena šla na rybačku,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

"Ak máte na tele otvorenú ranu a idete s ňou do slanej vody na pobreží štátu Louisiana, môže sa stať, že sa nakazíte baktériou vibrio vulnificus. Nakaziť sa ňou môžete aj konzumáciou surových ustríc," vysvetlil Obinna Nnedu, špecialista na infekčné choroby z louisianského zdravotného centra Ochsner Medical Center. 

Symptómy nakazenia vibrio vulnificus sa spravidla prejavia do štyroch až šiestich hodín. Sú nimi sčervenanie, opuch a vysoká horúčka. U tých, ktorí majú oslabený imunitný systém, vysokú hladinu železa v krvi alebo chorú pečeň, sa príznaky prejavujú silnejšie. "Takýmto pacientom v prípade nakazenia hrozí smrť," dodal Nnedu.  

Viac o téme: Mäsožravá baktéria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu