Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Muž (†67) vošiel do vody s nevinnou rankou na nohe: O štyri dni bol mŕtvy

Michael Funk Zobraziť galériu (2)
Michael Funk (Zdroj: wjz13)

MARYLAND - Američan Michael Funk urobil v septembri tohto roka osudovú chybu, s otvorenou ranou vošiel do morskej vody, aby očistil klietku s krabmi. O štyri dni zomrel po tom, čo sa nakazil mäsožravou baktériou.

Žena šla na rybačku, no tá mala strašný koniec: Nakazila sa a už mesiac a pol je PN

Michael Funk čistil krabiu klietku a svoju loď ku koncu letnej sezóny. Neprešlo ani 24 hodín, keď sa začal cítiť chorý, na čo sa posťažoval aj svojej žene. Zvracal a cítil extrémnu bolesť v dolnej končatine, ktorá sa mu nafúkla a skolabovali mu obličky. Po prevoze do nemocnice mu amputovali nohu kvôli zastaveniu infekcie a bol napojený na umelú podporu života. Zomrel o štyri dni neskôr, údajne po kontakte s baktériou Vibrio vulnificus v zátoke Assawoman Bay v blízkosti Ocean City v štáte Maryland.

Podľa Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb žije táto baktéria v slanej vode a môže mať vplyv na ľudí, ktorí vystavia rany morskej vode alebo skonzumujú surové dary mora. "Väčšina infekcií nastáva od mája do októbra, kedy sú vody teplejšie," uvádza centrum.

Marcia Funková
Zobraziť galériu (2)
Marcia Funková  (Zdroj: wjz13)

Vdova po mužovi Marcia Funková sa pre denník The Daily Times of Maryland vyjadrila, že je pre ňu podozrivé, prečo o tejto možnosti nákazy nie sú informovaní turisti. "Naozaj mám pocit, že to držia v tajnosti, pretože je to turistické stredisko. Je to niečo ako z hororového filmu," povedala. Hovorkyňa Ocean City Jessica Watersová novinám povedala, že nevydali žiadne varovanie kvôli baktérii.

Zdravotné úrady v Marylande sa k udalosti odmietli vyjadriť, ale podľa ich údajov sa každoročne baktériou nakazí 30 až 50 ľudí. Niektoré prípady sa podľa CBS skončili smrťou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu