Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

FOTO On má 79, ona 70: Páru, ktorý by mohol byť prarodičmi, sa narodilo prvé dieťa!

Šťastní rodičia.
Šťastní rodičia. (Zdroj: profimedia.sk)

DILLÍ - Sedemdesiatročná Indka sa stala prvýkrát v živote matkou, keď minulý mesiac po umelom oplodnení porodila syna. Informovala o tom agentúra AFP. Prípad nie je v Indii úplnou výnimkou, neplodné ženy bývajú totiž v tejto krajine stigmatizované, a tak sa niektoré snažia priviesť na svet dieťa aj v pokročilom veku.

Postrach cudzincov v Nórsku: Spovede vydesených rodičov, ktorým sociálka vzala deti

"Boh vypočul naše modlitby. Môj život konečne dobre skončí," vyhlásila Daldžindar Kaurová zo severoindického Amritsaru. A dodala, že sa cíti plná energie. Jej manžel, majiteľ farmy, si síce robí kvôli ich veku trochu starosti, avšak dúfa, že Boh sa o ich syna Armana postará.

Keď už sa manželský pár, žijúci spolu vo zväzku 46 rokov, skoro vzdal nádeje na potomka, podarilo sa im umelé oplodnenie na špecializovanej klinike v indickom štáte Harijána. Túžobné prianie sa im splnilo 19. apríla, kedy sa žene narodil dvojkilový chlapec, ktorý sa teší dobrému zdraviu a je plný energie, uviedla AFP.

FOTO On má 79,
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Podobný prípad sa stal v roku 2008 v indickom štáte Uttarpradéš, kde sedemdesiatdvaročná žena porodila po umelom oplodnení dvojičky. Aj keď vek indických matiek nemusí byť úplne správny, lebo mnohí Indovia sami presný rok narodenia nevedia.

Rekord najstaršej matky na svete, u ktorej bol vek doložený, si pripísala v decembri 2006 Španielka María Bousadová, ktorá porodila tesne pred svojimi 67. narodeninami dvojčatá. Pred siedmimi rokmi ale matka rekordérka zomrela na rakovinu. Pred ňou držala rekord 66-ročná Rumunka Adriana Iliescuová.

Vek žien pre umelé oplodnenie v niektorých krajinách nie je obmedzený.

Viac o téme: Daldžindar Kaurová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu