Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vedci našli bizarný liek na spoločenské neduhy, má to ale háčik: Nič pre slabé povahy!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BATON ROUGE - Boli ste už niekedy takí hladní, že sa vám zahmlievalo pred očami? Nevadí! Vedci teraz prišli s optimistickým tvrdením, ktoré niektorých síce nepoteší, ale keď si návod zoberú k srdcu, zistia, že menej je niekedy viac.

Podľa vedcov by mali jesť menej jednoducho všetci – ľudia s nadváhou aj tí štíhli. Prečo? Lebo vraj potom budú šťastnejší a zdravší. Už predchádzajúce výskumy dokázali, že zníženie objemu stravy vedie k dlhšiemu životu, dokonca zlepšuje náladu, spánok aj sexuálny život.

Hygienici varujú, nebezpečný výrobok na trhu: FOTO Možno si ním naberáte jedlo aj vy!

Výskumníci zo strediska Pennington Biomedical Research Center dobrovoľníkov vo veku 20 až 57 rokov požiadali, aby znížili objem svojej stravy o 25 percent – v porovnaní s kontrolnou skupinou, ktorá mala jesť ako dovtedy. A výsledky boli prekvapujúce! Tí, ktorí boli na diéte, sa cítili byť šťastnejší a spokojnejší! Počas dvojročného výskumu sa u dobrovoľníkov zlepšil životný elán a pociťovali menej napätia.

„Zistili sme, že ľudia s normálnou hmotnosťou a mierne obézni, ktorí chcú schudnúť, sa nemusia obávať zníženej kvality života. Môžu dokonca očakávať, že sa budú cítiť lepšie,“ potvrdil výskumník Corby Martin podľa portálu Metro.

Vedci našli bizarný liek
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Viac o téme: JedloChudnutie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu