Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Európu čaká revolúcia v sexe: Brusel plánuje bizarný zákaz, niektoré praktiky škodia zdraviu!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

BRUSEL – Vyhľadávate erotické pomôcky a výstrednú spodnú bielizeň? Nechajte si zájsť chuť! Európska únia chce vraj používanie týchto doplnkov zakázať. Dôvodom sú nebezpečné chemikálie, ktoré vám môžu privodiť viac sexuálnych problémov ako rozkoše.

Sexuálne hračky a dokonca aj oblečenie môže podľa Bruselu obsahovať nebezpečnú zlúčeninu, ktorá ničí plodnosť. Podľa Európskej komisie ide o ftaláty (zmäkčovadlá plastov), ktoré sa nachádzajú aj v iných predmetoch, ktoré dennodenne používame.

Vedci potvrdili najväčšie obavy milovníkov fast foodov: Toto je dôvod, ktorý treba brať vážne

Ak by sa takýto zákaz dostal do platnosti, cena erotických pomôcok by mohla prudko vzrásť, pretože ftaláty budú musieť byť nahradené alternatívnymi a bezpečnejšími chemikáliami, upozornil Express.co.uk.

Ekotoxikológ o nebezpečných látkach všade okolo nás: Nekupujte lacné plasty z dovozu!

V roku 2015 sa predmetom celoeurópskeho varovania stalo vyše 2 000 nebezpečných výrobkov. Hlavným upozornením je zvyšujúci sa podiel nevhodných výrobkov kúpených online z krajín mimo EÚ. Najčastejšie chemické riziká oznámené v roku 2015 sa týkali výrobkov typu módna bižutéria obsahujúca škodlivé ťažké kovy ako nikel a olovo a hračky obsahujúce ftaláty. Tie sú podľa expertov spojené s nepriaznivými zdravotnými účinkami, vrátane reprodukčným problémov u dospelých a nižšieho IQ u detí.

Európu čaká revolúcia v
Zobraziť galériu (2)

Viac o téme: FtalátySexuálne hračky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu