Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Majiteľ motela 30 rokov špehoval hostí pri sexe: Trojka a vražda... plus tie najpikantnejšie zážitky!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

NEW YORK - Po tri desaťročia sa Gerald Foos (83), majiteľ motela Manor House v americkom Denveri, vkrádal do podkrovia nad izbami hostí a cez falošné vetracie otvory špehoval, čo sa deje v ich posteliach. Často sa mu dostalo sexuálneho potešenia, ale zároveň si vždy robil aj poznámky o tom, čo videl. Teraz tvrdí, že nešlo o voyerizmus ale výskum. Príbehy, ktoré za dlhé obdobie tajného nazerania do cudzieho súkromia nazbieral, vyjdú knižne a dokonca by sa im malo dostať aj filmového spracovania.

Tvrdé porno pred cestujúcimi: VIDEO Dvojica sexovala na lavičke v metre

"Som najväčší sexuálny výskumník, aký kedy žil. Viem o sexe viac, ako ktokoľvek iný. Redefinoval som slovo voyeur," uviedol v exkluzívnom rozhovore pre britský The Sun bývalý námorný dôstojník Foos, ktorý otvoril svoj motel v roku 1966 po tom, čo starostlivo vyrezal do viac ako tucta z 21 izieb otvory s veľkosťou 15 x 35 cm a zamaskoval ich ako vetranie.

Keď dorazili zákazníci, majiteľ zhodnotil, či sú atraktívni a sľubujú dostatočné divadlo. Podľa toho ich pridelil do "zvláštnych" miestností. Potom každú noc trávieval hodiny špehovaním zo špeciálne skonštruovanej vyhliadkovej plošiny v podkroví, ktorú volal "laboratórium". Keď zliezol dole, svoje dojmy si zapísal. Na konci roka zistenia zhrnul do výročnej správy.

Napríklad v 1973 si poznamenal, že zo 296 sexuálnych aktov, ktorých bol svedkom, sa ich zúčastnilo 195 bielych heterosexuálov, obľubujúcich misionársku polohu. Celkovo narátal 184 mužov, ktorí mali orgazmus, zatiaľ čo podľa jeho odborného posudku vyvrcholilo len 33 žien.

Majiteľ motela 30 rokov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Sedemdesiate roky zároveň priniesli vlnu skupinového sexu, o ktorého sledovanie mal veľký záujem. Prvá trojica, zahŕňala muža, ženu a ich mužského spoločníka, ktorý pracoval pre spoločnosť vyrábajúcu vysávače. Manžel si fotografoval, ako jeho partnerka sexuje s druhým mužom v rôznych pozíciách. "Potom si všetci traja ticho ľahli na posteľ a relaxovali, diskutujúc o predaji vysávačov," zapísal si Foos.

Majiteľ motela videl sám seba, ako bojovníka na misii, ktorý odhaľuje "pravdu" o tom, ako sa ľudia správajú, keď si myslia, že sú sami. "Zistil som, v akej mizernej spoločnosti žijeme," vysvetlil Foos s tým, že ľudia, ktorí sa na prvý pohľad a pri rozhovore javili veľmi príjemne, boli za zatvorenými dverami tými, ktorí sa správali najhoršie. "Ľudia sú klamári a spoločnosť je skazená," opísal závery svojich zistení otec dvoch detí, ktorí niekedy testoval aj vlastných priateľov. Po partičke bridžu, ktorý sa pretiahol do noci, im navrhol, aby u neho prespali a potom sa na nich pozeral. Boli to vraj rovnakí klamári, ako všetci ostatní.

Hotelier tiež zvykol sledovať svojich hostí na záchode alebo sa vkradol do izby, aby zistil veľkosť podprsenky žien, ktoré videl pri sexe. Jeho prvá manželka Donna, zdravotná sestra, bola zainteresovaná do špionáže hneď od začiatku, a dokonca mu pomáhala pri inštalovaní falošných prieduchov. Chodila s ním aj do podkrovia. Potom, čo zomrela v osemdesiatych rokoch, sa oženil s rozvedenou matku dvoch detí Anitou Clarkovou, ktorú do všetkého zasvätil a nemala s tým najmenší problém. Práve naopak.

Majiteľ motela 30 rokov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Najznepokojujúcejší záznam pochádza z roku 1977, v ktorom sa píše o vražde. V moteli sa ubytoval drogový díler so svojou priateľkou a spolu si užili "intenzívne" milovanie. Keď sa však Foos dozvedel, že predáva drogy mladým chlapcom, rozhodol sa zakročiť. Vkradol sa do miestnosti a tovar mu zo skrýše zobral. Po návrate do podkrovia uvidel, ako díler obvinil zo zmiznutia drog svoju spoločníčku. "Mužský subjekt schmatol ženský subjekt za krk a škrtil ju, až upadla do bezvedomia na podlahu," poznamenal si. Na druhý deň našla telo upratovačka. Foos sa však príliš bál, že policajti prídu na jeho nepovolenú kratochvíľu, a tak sa nepriznal.

Za roky voyerizmu bol svedkom aj ďalších úmrtí, či samovrážd a so svojou úchylkou skončil až v roku 1995, kedy mu artritída znemožnila vyliezť po rebríku do podkrovia. Potom nehnuteľnosť predal a pred niekoľkými rokmi bola zrovnaná so zemou. Foos vždy plánoval, že jeho dôkladný výskum v oblasti sexuálneho života Američanov uzrie svetlo sveta, preto v roku 1980 pozval novinára Gaya Talesa na návštevu motela. Tomu všetko ukázal a dal mu podpísať zmluvu, ktorá ho zaviazala k zverejneniu príbehu až po tom, čo dostane povolenie. Toho sa mu napokon dostalo v roku 2013, kniha s názvom The Voyeur’s Motel by mala vyjsť v júli. O filmovú verziu by sa mal postarať ako producent Steven Spielberg, réžia možno pripadne slávnemu Samovi Mendesovi.

Gerald Foos tvrdí, že nič z toho nerobí pre peniaze, chcel len, aby sa ľudia dozvedeli pravdu. Údajne ho netrápi ani to, že sa stretne s neporozumením verejnosti alebo rukou zákona. Väčšina udalostí sa odohrala tak dávno, že prípadná možnosť jeho zatknutia je dávno premlčaná.

Viac o téme: HotelVoyerizmusGerald Foos
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu