Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

TOP zoznam najhorších letísk sveta: Tieto miesta sú nočnou morou pilotov aj personálu!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: thinksktock.com)

BRATISLAVA - Pobyt na letiskách je často útrpný, najmä preto, že tam ľudia musia čakať dlhé hodiny a zabíjať tak vzácny čas. Vo svete sa však snažia, aby takéto chvíle pasažierom čo najviac spríjemnili, v Singapure napríklad postavili motýlí dom či kaktusovú záhradu, aby sa ľudia cítili lepšie. O pohodlí zamestnancov a personálu sa však už toľko nehovorí. Aké sú najhoršie letiská podľa nich?

Los Angeles, USA

(Medzinárodné letisko Los Angeles)

Siedme najvyťaženejšie letisko na svete pochovali najmä piloti. Bolo otvorené v roku 1930, odvtedy sa veľmi nerekonštruovalo. Jeho Theme Building je však jednou z najznámejších budov v USA, v ktorej na najvrchnejšom poschodí v minulosti pomaly rotovala reštaurácia, podobne ako v reštaurácii Altitude na bratislavskom Kamzíku.

TOP zoznam najhorších letísk
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP)

Káthmandu, Nepál

(Medzinárodné letisko Tribhuvan)

Problémom medzinárodného letiska Tribhuvan, ktoré je pomenované po súčasnom kráľovi, je aj autobusová stanica v blízkosti. Celý komplex je využívaný na 600 percent svojej kapacity. Letisko nezvláda obrovský nápor cestujúcich, nehovoriac o zastaranej budove, ktorý neposkytuje žiaden komfort, ledva toalety.

Paríž, Francúzsko

(Letisko Charlesa de Gaulla)

Druhé najväčšie letisko po britskom Heathrow otvorili v roku 1974. Pasažieri vidia jeho veľké nedostatky najmä v tom, koľko trvá vybavenie čohokoľvek. Chaos spôsobuje aj časté strácanie batožiny, jeden z nespokojných pasažierov na margo povesti letiska vyslovil presne to, čo si mnohí myslia: „Ak chcete odletieť do týždňa, radšej tam ani nechoďte!“

TOP zoznam najhorších letísk
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP)

Manila, Filipíny

(Medzinárodné letisko Ninoy Aquino)

Toto letisko je pomenované po politikovi, na ktorého tam v roku 1983 spáchali atentát. Už to naznačuje nešťastnú povesť letiska postaveného v roku 1935. Niekoľkokrát tu horelo, na opravu sa veľa neminulo, a tak letisko v Manile vyzerá ako "vrak".

Chicago, USA

(Medzinárodné letisko O’Hara)

Toto letisko má zlé hodnotenia kvôli tomu, že je príliš závislé od vplyvov počasia. Jeden z pilotov, ktorý tam pravidelne lieta, vystihol podstatu nasledujúcou vetou: „Napadne jeden centimeter snehu a celé to prekliate miesto potrebuje zastaviť prevádzku, aby mohli rozhodnúť, čo ďalej.

Londýn, Veľká Británia

(Medzinárodné letisko Heathrow)

Pre mnohých to bude zrejme prekvapením, no do rebríčka sa dostalo aj slávne letisko Heathrow, najmä terminál 4. Jeho výstavba v roku 1986 stále viac ako 200 miliónov libier, viacero pilotov však na otázku, ktoré letisko je najhoršie, napísalo: „Určite Heathrow!“

TOP zoznam najhorších letísk
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP)

Pchjongjang, KĽDR

(Medzinárodné letisko Pyongyang Sunan)

Malé, ale medzinárodné letisko v nepopulárnej Kórejskej ľudovodemokratickej republike, má pre prílety aj odlety otvorenú iba jednu bránu. Pikoškou je internetová miestnosť, v ktorej chýba pripojenie na internet a všetci cestujúci trpia najmä pri odlete, kedy každému kontrolujú batožinu. Aj personálu.

São Paulo, Brazília

(Medzinárodné letisko Congonhas-São Paulo)

Aj na tomto letisku robí najväčšiu neplechu práve počasie. Navyše, letisko sa nachádza v husto osídlenej oblasti, nikde inde ho postaviť nemohli kvôli horám naokolo. Klzká dráha spôsobila v roku 2007 tragédiu, keď lietadlo narazilo do skladu. Všetci v ňom zahynuli. Napriek drenážnemu systému, ktorý tam následne osadili, v marci tohto roka bolo letisko kvôli lejakom zatvorené celých šesť hodín.

New York, USA

(Medzinárodné letisko LaGuardia)

Za najhoršie piloti a letecký personál považujú dve krížiace sa odletové dráhy, ktoré komplikujú celú dopravu. Terminály sú zastarané, niet sa čo diviť, od otvorenia v roku 1939 neboli renovované. Opätovne, problém robí aj počasie.

TOP zoznam najhorších letísk
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP)

Madrid, Španielsko

(Medzinárodné letisko Bajaras)

Celý názov najväčšieho španielskeho letiska je Adolfo Suarez Madrid-Bajaras, pomenované po prvom premiérovi krajiny po Frankovej diktatúre. Nedá sa však povedať, že by mu svojim stavom vzdávalo hold. „Je to hrozné miesto. Dlhý, úzky terminál, v ktorom nachodíte kilometre. Ceny v reštauráciách a stánkoch sú poburujúce. Označenie je zriedkavé, chaotické a absolútne nelogické,“ vyjadril svoj názor jeden z pasažierov.

Viac o téme: PilotiLetiskoRebríčekPersonál letiska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu