Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

NASA zverejnila FOTO záhadného objektu na Marse: Kríž rozpútal divokú debatu o civilizáciách

Záhadný útvar na Marse opäť prebudil záujem ufológov a konšpirátorov. Zobraziť galériu (4)
Záhadný útvar na Marse opäť prebudil záujem ufológov a konšpirátorov. (Zdroj: nasa)

HOUSTON – Ďalší fascinujúci objav lovcov UFO na Marse! Neúnavní fanúšikovia teórií o mimozemskom živote sa nevzdávajú a neustále prehľadávajú najnovšie zábery NASA, ktorá postupne mapuje povrch Marsu. Tento raz natrafili na bizarný kríž na vrchole jedného z marťanských kopcov, ktorý má údajne veľký význam.

Kríž, ako náboženský predmet, má svoju hlbokú symboliku a prítomnosť takéhoto útvaru na Marse podľa Scotta C. Waringa predstavuje krok k pochopeniu mimozemských civilizácií. „Je to veľmi nezvyčajný nález a pravdepodobne významný objav pre niektorých čitateľov, ktorí sú veriaci,“ vysvetľuje Waring s dodatkom, že kríž na detailných záberoch sondy Curiosity objavil Francúz Christian Mace.

Pôvodná fotografia NASA
Zobraziť galériu (4)
Pôvodná fotografia NASA  (Zdroj: nasa)

Okrem samotného kríža ľudí fascinujú aj skaly v jeho blízkosti, ktoré majú v porovnaní s ostatnými na fotografii odlišný tvar a štruktúru. Podľa niektorých je táto hŕba kameňov napravo pozostatkom akéhosi rituálneho miesta, ktoré by sa mohlo spájať s vykonávaním náboženských obradov. Mohli by to byť ruiny mimozemského kostola.

Záhadný útvar na Marse
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: nasa)

„Kríž je na druhej strane skalnatého kopca, takže jeho spodná časť nie je vidieť, ale v prípade, že Curiosity urobí aj fotku z druhej strany, stavím sa, že to bude obrovský kríž,“ tvrdia ufológovia. NASA podobné "objavy" nikdy nekomentuje, fanúšikovia Waringovej stránky UFO Sightings Daily však dúfajú, že sonda Curiosity má v pláne prejsť okolo kríža aj z druhej strany, aby si mohli potvrdiť, alebo vyvrátiť vlastnú teóriu.

Záhadný útvar na Marse
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: nasa)

Viac o téme: KrížMarsSonda Curiosity
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu