Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Na Marse našli záhadný skalný kruh: Lovci UFO sú vo vytržení, vraj je to dôkaz civilizácie

Tajuplný skalný kruh Zobraziť galériu (3)
Tajuplný skalný kruh (Zdroj: nasa)

WASHINGTON - Sonda Curiosity Rover tento týždeň urobila na červenej planéte snímku, ktorá vzrušila mnohých lovcov mimozemšťanov. Na fotografii je vidno skalný kruh, ktorý podľa nich nevznikol prirodzene, ale kamene boli takto umelo usporiadané inou formou života. Prípadne majú dojem, že môže ísť o súčasť väčšej štruktúry, ktorá je pre nás úplnou novinkou.

NASA zverejnila FOTO záhadného objektu na Marse: Kríž rozpútal divokú debatu o civilizáciách

"Čokoľvek tu vidíme, je to v perfektnom kruhu a je to veľmi odlišné od kráterov, ktoré zvyčajne pozorujeme na Marse, na Mesiaci a na ostatných planétach v slnečnej sústave. Takmer to vyzerá, že tieto skaly boli do tejto kruhovej formácie usporiadané," uviedol jeden z nadšencov vo videu vysielanom na kanáli YouTube s názvom SecureTeam10. "Buď to, alebo to môže byť potenciálne nejaký druh zrúcaniny. Jedna vec je istá, na Marse som nikdy nevidel nič podobné. Toto miesto pôsobí veľmi tajuplne," dodal.

V roku 2015 bola vyfotografovaná iná formácia, podobná Stonehenge, ktorá bola spozorovaná na vrchole vyvýšenej mohyly a dostala meno Marshenge. Odborníci tento nález však vylúčili ako dôkaz o mimozemskom živote, tvrdiac, že ​​je to pravdepodobne výsledok prirodzených geologických javov, ktoré sú tiež viditeľné na zemi.

Marshenge
Zobraziť galériu (3)
Marshenge  (Zdroj: NASA/YouTube/MisterEnigma)

Používatelia internetu tiež nie sú presvedčení, že skalný kruh preukázal mimozemskú existenciu. "Je pravdepodobne geologického pôvodu. Rôzne skalné minerály môžu niekedy vytvárať takéto kruhy," uviedol jeden z nich. V minulosti už dychtiví nadšenci tvrdili, že na červenej planéte zahliadli pyramídy či kmene stromov.

Údajný pahýľ stromu
Zobraziť galériu (3)
Údajný pahýľ stromu  (Zdroj: nasa)

 

Viac o téme: Mars
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu