Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bývalý policajt vyzradil svoje 27-ročné tajomstvo: Videl som niečo, čo som nemal

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BERKSHIRE - Dlhých 27 rokov tajil kvôli obavám o budúcnosť svoj strašný zážitok. Nemohol prezradiť to, čo malo byť prísne tajné. Dnes, už ako 70-ročný, konečne otvoril 13. komnatu.

Pred 27 rokmi videl dnes už viac ako 70-ročný policajt vznášajúce sa UFO nad oblasťou Charnham Park v Berkshire. Záhadný objekt vtedy zočil so svojím kolegom, takisto policajným dôstojníkom. UFO malo podľa jeho svedectva smerovať na Greenham Common, kde bola kedysi vojenská letecká základňa, známa antinukleárnymi protestmi.

Bizarné svedectvo zmäteného dôchodcu (61): Cudzinec mi prezradil, že vlády a banky nás klamú

Svedok podľa Express.co.uk tvrdí, že bol nútený podpísať sľub mlčanlivosti a o udalosti mal zakázané diskutovať. „Vyzeralo presne tak, ako na fotografiách v novinách,“ opísal pozorovanie UFO informátor, ktorý chce verejnosti odkázať, že vo vesmíre nie sme sami. Objekt bol veľký a guľatý a okolo neho bola svätožiara. „Čo to, preboha, je,“ vydesene komentoval úkaz policajtov kolega. Hoci mali o udalosti zakázané hovoriť, na fotografiu záhadného objektu v tom čase narazili aj v novinách. Tušili, že išlo o niečo výnimočné.

Obaja muži vedeli, ako vyzerajú balóny a lietadlá, ale boli si v tej chvíli istí, že ide o niečo neobvyklé, čo sa pohybovalo výnimočnou rýchlosťou. Policajtova výpoveď vniesla nové svetlo do vyšetrovania pozorovania UFO, ktoré vlani preverovala najväčšia UFO výskumná organizácia na svete. The Mutual UFO Network (MUFON) však úkaz objasnila s tým, že ide o fotografiu rozostrenej Venuše, ktorej svetlo je často pozorovateľné voľným okom.

Bývalý policajt vyzradil svoje
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Viac o téme: UFO
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu