Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Veľký ZOZNAM kozmetiky, ktorá je legálna a aj tak môže škodiť: V hre sú svetoznáme značky!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

PARÍŽ - Niektoré krémy, šampóny, prípravky po holení a zubné pasty od kozmetických firiem ako je L'Oréal či Procter & Gamble, môžu obsahovať potenciálne škodlivé látky. Vyplýva to zo štúdie francúzskeho združenia spotrebiteľov UFC-Que Choisir. Združenie zverejnilo zoznam 185 výrobkov obsahujúcich látky, ktoré síce nie sú nelegálne, ale môžu spôsobovať alergie, podráždenie alebo poruchy funkcie žliaz.

"Vzhľadom na to, že vyhovujúca európska regulácia chýba, chceme zvýšiť tlak na výrobcov prostredníctvom nákupných zvyklostí spotrebiteľov," uviedol podľa agentúry Reuters Olivier Andrault, ktorý mal štúdiu na starosti. Štúdia poukázala okrem iného na osem značiek detských obrúskov obsahujúcich fenoxyetanol, čo je zlúčenina, ktorá by podľa združenia mohla byť jedovatá pre krv a pečeň.

Združenie výrobcov kozmetiky (Febe) ​​uviedlo, že produkty starostlivosti o krásu a hygienické prípravky na francúzskom trhu sú bezpečné a spĺňajú európske nariadenia.

Spoločnosť L'Oréal uviedla, že všetky jej výrobky sa starostlivo vyhodnocujú, než môžu vstúpiť na trh, a sú vždy plne v súlade s platnými predpismi. Spoločnosť Procter & Gamble sa k štúdii zatiaľ nevyjadrila.

Celý zoznam, ktorý nájdete na tomto linku, zahŕňa množstvo výrobkov od známych značiek ako Rimmel, Rexona, Playboy, Pampers, Oral-B, Nivea, Labello, L'Oréal, Eucerin, Dove, Bourjois, Axe, Adidas a ďalších.

Viac o téme: Kozmetika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu