Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Rodičia, POZOR! Na trhu sa objavili nebezpečné detské šampóny na FOTO

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Úrad verejného zdravotníctva SR upozorňuje na nebezpečnú detskú kozmetiku, ktorá sa môže vyskytovať aj na slovenskom trhu. Výrobky boli nahlásené do výstražného európskeho systému RAPEX.RAPEX

Ide o trojicu detských šampónov a sprchovacích gélov gréckeho výrobcu Delkam Group. Bol v nich zistený nadmerný počet mikroorganizmov a tiež prítomnosť patogénneho organizmu Pseudomonas putida.

Rodičia, POZOR! Na trhu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: topky)

Ich názvy sú Barbie Shampoo & Bath gel (1000 ml., ružová plastová fľaša s bielym dávkovačom), Shampoo & Bath gel (300 ml., plastová fľaša bielej farby s potlačou a s ružovým uzáverom) a Omicron Kids Shampoo & Bath gel (400 ml., plastová fľaša bielej farby s potlačou a fialovým uzáverom).

Rodičia, POZOR! Na trhu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: topky)

Rovnako problematický je i dámsky sprchovací gél toho istého producenta s názvom Omicron Luxury (300 ml., plastová fľaša bielej a fialovej farby) a tiež ružová voda Rosenwasser Absolut naturrein značky Khadi z Indie (210 ml., priehľadná plastová fľaša s čiernym uzáverom).

Hlavný hygienik SR Ivan Rovný upozorňuje aj na karnevalovú make up súpravu Horror Make-up Set čínskej produkcie. Súčasťou súpravy je aj napodobenina krvi, v ktorej bolo zistené nadmerné množstvo konzervačnej látky methylisothiazolinone. Výrobok môže spôsobiť vznik kontaktnej alergie.

Nebezpečný je aj prípravok na vyrovnávanie vlasov Créme capilaire lissante - traitement á la nanokeratine - fort - étape 2. Súčasťou tohto čínskeho kozmetického výrobku značky Capil'liss system je aj keratínová kúra, v ktorej bola zistená prítomnosť zakázanej látky formaldehyd.

Viac o téme: RAPEXBarbie Shampoo & Bath gel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu