Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Policajti zverejnili FOTO ako varovanie spáčom s telefónom: V posteli vám hrozí smrť!

Toto sa môže stať aj vám, ak nebudete opatrný.
Toto sa môže stať aj vám, ak nebudete opatrný. (Zdroj: Twitter)

NEW YORK – Patríte medzi tých, ktorí mobil na noc odkladajú vedľa seba alebo dokonca pod vankúš, a to aj počas jeho nabíjania? V takom prípade s tým radšej prestaňte, newyorská polícia zverejnila fotografie toho, čo sa vám môže stať. V tom najlepšom prípade sa zobudíte na to, že niečo okolo sa páli, v tom horšom sa už nezobudíte.

Keď totiž telefón nabíjate, baterka sa zahrieva a ak máte toto zariadenie ešte k tomu pod vankúšom, ľahko sa vznieti. Na oficiálnej stránke Police Department New York preto americkí policajní dôstojníci zverejnili štyri fotografie spálených vankúšov, ktoré začali horieť práve kvôli nepozornosti. Chcú tak varovať širokú verejnosť, aby podobnú chybu nerobili viacerí.

„Odporúča sa ponechať tieto typy zariadení na tvrdom povrchu, takže teplo sa môže rozptýliť. Keď sa batérie zahrejú, môžu sa začať rozpúšťať, v niektorých prípadoch dokonca explodovať a spôsobiť požiar,“ varujú policajti. Opisujú aj prípady ľudí, ktorým sa podobná vec stala.

Istý 15-ročný tínedžer si takto nechal telefón pod vankúšom, čo viedlo k tomu, že vznikol požiar a rodinu museli o štvrtej ráno evakuovať. Iba 13-ročná Ariel Tolfreeová z Texasu utrpela ťažké popáleniny tváre po tom, ako jej nabíjajúci sa Samsung S4 vzbĺkol pod vankúšom. V takýchto prípadoch sa roztopí celý mobil, sklo aj plast, nedá sa už ani určiť, že šlo o telefón.

Viac o téme: MobilNebezpečenstvoNabíjanie telefónuPolícia New York
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu