Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Fenomén, ktorý pobláznil ľudí aj vedcov: Tento tunel umožňuje cestovanie v čase!

Jazdou cez tunel získate hodinu v čas
Jazdou cez tunel získate hodinu v čas (Zdroj: youtube/bon tv china)

GUIZHOU - Kto by nechcel cestovať v čase? Ľudia sa už roky pokúšajú vynájsť spôsob či zariadenie, ktoré by to umožňovalo. Zdá sa, že sa tak konečne stalo. V Číne vraj existuje miesto, cez ktoré keď prejdete, ocitnete sa v inej dobe. No (takmer) všetko má racionálne vysvetlenie.

Tunel v čínskej provincii Guizhou sa stal predmetom skúmania a vyšetrovania po tom, ako stovky ľudí vyhlásili, že v ňom zažili cestovanie v čase. Tvrdia, že prechodom ním získali k dobru jednu hodinu, pretože keď z tunela vyšli, mobily ukazovali o hodinu menej. Ako sa ale od neho vzdialili, o hodinu navyše prišli. Je to teda akoby prešli do iného časového pásma. 

Fenomén sa stal takým stredobodom záujmu verejnosti aj odborníkov, až sa jeden novinár pracujúci pre denník Gui Yang Evening News rozhodol v tejto súvislosti vykonať experiment. Desaťkrát prešiel 400-metrovým tunelom, čo mu trvalo asi päť minút. V ôsmich prípadoch zaznamenal časový posun o jednu hodinu vzad, čiže potvrdil slová vodičov, ktorí tade prešli pred ním. 

Fenomén, ktorý pobláznil ľudí
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: youtube/bon tv china)

Keďže tento jav doteraz nikto nedokázal vysvetliť, objavili sa rôzne teórie a konšpirácie o tom, prečo sa tak deje, počnúc od skutočného cestovania časom, magnetickej anomálie až po únosy mimozemšťanmi. Ale ozvali sa aj vtipkári. "Možno dôvod, prečo v Číne žije toľko dlhovekých ľudí, nie je ten, že sú starí, ale to, že počas života strávia veľa času jazdením v magických vesmírnych tuneloch, ktoré umožňujú cestovanie v čase," podotkol jeden užívateľ. 

Najhoršia konšpirácia všetkých čias: Dôkaz na FOTO má potvrdiť, že cestovanie v čase je možné

Vedci vraj túto anomáliu dokážu vysvetliť, a to celkom jednoducho. Na jednej strane tunela totiž stojí telefónny vysielač, ktorý vysielal nesprávny signál, v dôsledku čoho hodiny na mobiloch skákali o hodinu dozadu. Porucha už bola medzičasom odstránená. 

Viac o téme: TunelČínaCestovanie v čase
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu