Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

V Rusku to majú lupiči ťažké: Stačí maličkosť a polícia hneď dolapí páchateľa

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

MOSKVA - Až osem rokov väzenia hrozí 35-ročnému Rusovi, ktorý na Urale prepadol obchod a jeho majiteľa prinútil pod hrozbou namierenej zbrane vydať obsah pokladnice. Ale práve snežilo, a tak policajtom stačilo sledovať čerstvé stopy v snehu, vedúce od obchodu asi tri kilometre priamo k dverám lupičovho bytu, uviedol server Newsru.com.

Hrôzostrašné FOTO dôchodcu po brutálnom útoku Viktora: Za túto ohavnosť bude v Británii poriadne pykať

Dolapený lupič nebol doteraz trestaný. Policajti v jeho byte zabavili plastovú hračku v tvare pištole, nôž, masku s otvormi pre oči a 7600 rubľov (asi 90 eur), čo podľa muža predstavovalo všetku hotovosť z pokladne obchodu, hoci obchodník tvrdil, že bol vraj okradnutý o 50-tisíc rubľov (cca 590 eur).

Na svoju obhajobu muž argumentoval ekonomickou krízou: práve pred Novým rokom ho prepustili z práce, ale potreboval peniaze, aby uživil päť malých detí.

Rusko bolestne pociťuje pád cien ropy, svojej hlavnej vývoznej komodity, ako aj ekonomické sankcie uvalené Západom po ruskej anexii Krymu a rozdúchaní proruského povstania na východe Ukrajiny. Server sa ale nezmienil, či je podobný typ kriminality za terajšej krízy na vzostupe.

Viac o téme: Lúpež
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu