Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kvalita je viac ako kvantita: Toto sú typy priateľov, ktorých by sa mali okamžite zbaviť!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Profimedia)

NEW YORK - Povedané slovami amerického spisovateľa Elberta Hubbarda: "Priateľ je niekto, kto o vás vie všetko, a stále vás má rád." A mal úplnú pravdu, pretože priateľstvo je predovšetkým o zdieľaní nielen tých najlepších okamihov, ale aj tých úplne najhorších. Priateľstvo nám obohacuje život a je vedecky dokázané, že nás robí šťastnejšími. Pokiaľ však ide o najlepších kamarátov, platí, že rozhoduje kvalita, nie kvantita. Občas je preto potrebné pretriediť ich rady, čo sa týka facebooku rovnako ako reálneho života, poznamenal spravodajský server news.com.au.

Vedci konečne zistili, prečo máme modré oči: Vďaka dávnemu Európanovi s tmavou pleťou!

A tu sú tie druhy priateľov, ktorým by ste sa mali v tomto roku radšej vyhnúť - vo vlastnom záujme.

1. PRIATEĽ TYPU "LEN KEĎ MI TO VYHOVUJE"

Máme ich všetci a možno si to ani neuvedomujeme, pretože tento takzvaný priateľ je nesmierne talentovaný pri maskovaní vlastných potrieb za niečo, čo je výhodné pre vás pre oboch. Ale nenechajte sa oklamať, v každej situácii myslí len na jednu osobu - a vy to nie ste.

Tento kamoš predpokladá, že všetko vo vzájomnom vzťahu bude tak, ako vyhovuje jemu či jej - miesta, termíny a časy všetkých schôdzok budú upravené podľa jeho či jej potrieb. To isté platí pre vzájomnú komunikáciu. A vo chvíli, keď ho alebo ju budete naozaj potrebovať, budú mať práve plné ruky práce.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: photl.com)

2. PRIATEĽ TYPU "ANI SI NEPAMÄTÁM, PREČO SA VLASTNE KAMARÁTIME"

Určite ich tiež poznáte, takých ľudí, čo ste sa s nimi kamarátili ako deti alebo napríklad na strednej, ale celý súčasný vzťah je založený už len na tom, čo bolo vtedy. Začnete si to uvedomovať, keď bude každé ďalšie stretnutie a každý ďalší rozhovor rozpačitejší než tie predtým, a vám dôjde, že ste každý už úplne niekde inde a nemáte nič spoločné.

Kvalita je viac ako
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: photl.com)

3. PRIATEĽ PLNÝ VÝHOVORIEK

Toto je ten druh priateľa, ktorý celý týždeň na sociálnych sieťach vytrubuje, ako nesmierne natešený je na vaše budúce stretnutie, a možno vám dokonca začne posielať esemesky s textom: "Už sme sa strašne dlho nevideli!" alebo odkazy na sentimentálny citáty na tému "význam pravého priateľstva".

Ale tesne predtým, než sa má posedenie / schôdzka / akákoľvek iná spoločná aktivita uskutočniť, sa z nej ospravedlní. V lepšom prípade telefonátom, v tom horšom e-mailom alebo textovou správou obsahujúcou pohodlnú výhovorku na hektický týždeň, chorého psa alebo rodinnú záležitosť, na ktorú zabudol ako na smrť.

To isté sa bude opakovať so železnou pravidelnosťou - a jedinou spoľahlivou vecou na vašom priateľovi bude to, aký je nespoľahlivý.

Kvalita je viac ako
Zobraziť galériu (4)

4. PRIATEĽ ZNEUŽÍVAJÚCI

Priateľstvo je obojsmerná ulica, ale tento druh priateľa nerešpektuje žiadne pravidlá dopravy. Ľahko sa dá identifikovať podľa spôsobu, akým s vami komunikuje - osobne alebo telefonicky. V zásade mu ide o jediné - vyklopiť na vás všetkých vlastné problémy.

Žiadna konverzácia sa nekoná, vždy ide o monológ. O to, ako on alebo ona sa má, čo robí, čo si myslí, čo cíti... A ak už položí otázku: "A čo ty?", odpoveď buď vôbec nepočúva, pretože si pripravuje v hlave vlastné vety, ktoré na vás vychrlí, len čo sa nadýchnete, alebo sa v polovici vášho opisu vyhovorí na neodkladnú povinnosť a odíde či zavesí.

Viac o téme: Priateľstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu