Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dobré ránko zlatko, milujem ťa: Priateľovi poslala esemesku a potom sa rozpútalo šialenstvo

Tyler verí, že sa Julie uzdraví Zobraziť galériu (3)
Tyler verí, že sa Julie uzdraví (Zdroj: Facebook)

ROSEBURG - Veselá dievčina s veľkým elánom, ktorá sa chce stať úspešnou právničkou. Tak opisujú kamaráti devätnásťročnú Julie Woodworthovú, ktorá práve začala študovať na vysokej škole. Teraz však leží v nemocnici a bojuje o život.

Julie bola v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. Keď Chris Harper Mercer spustil streľbu na škole v Oregone, nachádzala sa práve na vyučovaní a schytala to. Desaťkrát.

Dobré ránko zlatko, milujem
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Pekná brunetka, ktorá v marci oslávi svoje dvadsiate narodeniny, bola jedným zo študentov na Umpqua College. Minulý štvrtok mala hodinu s učiteľkou Lawrence Levinovou, keď do triedy vtrhol dvadsaťšesťročný Harper a bezhlavo začal strieľať po všetkom, čo sa hýbalo. Levinová (†67) sa stala jednou z jeho prvých obetí, celkovo vyšinutý mladík zabil deväť osôb.

Niekoľkokrát postrelil aj Juliu, schytala to aj do hlavy. Momentálne je v kritickom stave hospitalizovaná v nemocnici Eugene s opuchom mozgu strelnými poraneniami všetkých štyroch končatín. Časť jej lebky je oddelená, no dokým sa opuch nezmenší, nemôžu lekári nič robiť.

DailyMail.com urobil rozhovor s jej priateľom Tylerom Clarkom, ktorý teraz tŕpne a modlí sa za to, aby sa jeho láska dostala z najhoršieho von. Julie bola podľa neho nadšená zo štúdia a bola odhodlaná splniť si sen o právnickej kariére. "Asi hodinu a pol pred streľbou mi poslala esemesku: "Dobré ránko miláčik. Akurát sa pripravujem na hodinu. Milujem ťa". Po tom, ako sa dozvedel, čo sa stalo, sa rozbehol k Umpqua College a videl, ako v autobusoch odvážajú preživších. No Julie medzi nimi nebola. Zašiel teda do nemocnice, kde mu potvrdili jeho najhoršie obavy. Priateľku hospitalizovali na JIS-ke. Keď Tylera za ňou pustili, čakal ho otrasný pohľad. "Vyzerala strašne chudo a zovšadiaľ jej trčali hadičky."

Dobré ránko zlatko, milujem
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Dievčina podstúpila viacero operácií, no niekoľko má ešte pred sebou. Do poriadku jej okrem iného musia dať aj koleno, ktoré sa pod salvou guliek úplne rozdrvilo. Clark ju chodí navštevovať každý deň. Woodworthová sa vraj pred pár dňami nakrátko prebudila. Pohla rukou a otvorila oči, no je ešte príliš slabá na to, aby dokázala komunikovať. Ak sa jej podarí dostať sa z toho najhoršieho, čaká ju dlhá a náročná rehabilitácia.

Najmenej desať mŕtvych a sedem zranených si vyžiadala streľba, ku ktorej došlo vo štvrtok v areáli Umpqua Community College ležiacej neďaleko mesta Roseburg. Zahynul aj samotný páchateľ, ktorý počas prestrelky s políciou spáchal samovraždu. Krviprelievanie malo zrejme náboženský motív. Ozbrojene sa totiž pred streľbou pýtal obetí na ich vierovyznanie. Podľa informácií amerických médií Mercer systematicky zabíjal kresťanov. Ak sa obeť hlásila ku kresťanskej viere, strelil ju do hlavy, ak bola odpoveď záporná, strelil jej do nôh.

Viac o téme: StreľbaOregonChris Harper Mercer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu