Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Bábätko malo po narodení 482 gramov: Hrdinsky si vybojovalo život, aj vďaka vrecku

Maličká Pixie po pôrode. Zobraziť galériu (2)
Maličká Pixie po pôrode. (Zdroj: justgiving.com)

LONDÝN - Britská mamička prehovorila o svojej radosti a vďačnosti nemocničnému personálu, ktorý zachránil jej nedonosené dieťa. Sharon Grantová musela porodiť kvôli komplikáciám o tri mesiace skôr a jej maličká dcérka nevážila pri narodení ani pol kila. Úsilie lekárov a chuť do života však urobili doslova zázrak.

Medicínsky zázrak: Lekári dokázali chlapčekovi (1) znovu pripevniť hlavu, oddelenú po nehode!

Sharon (37) veľa rokov túžila po dieťati, ale jej nadšenie z tehotenstva sa zmenilo na obrovský strach po tom, čo ultrazvuk ukázal, že bábätko prestalo rásť. Jej placenta nedokázala viac dieťa vyživovať a dostavila sa preeklampsia.

Kvetinárku preto prijali do nemocnice a po znížení krvného tlaku podstúpila cisársky rez. "Nemohla som uveriť, keď sa Pixie narodila. Bola taká malá, že ju umiestnili do malého plastového vrecka ako sendvič, aby ju udržali v teple," uviedla mamička pre portál westbriton.co.uk.

Na hlavu jej nasadili maličkú čiapočku a previezli na jednotku intenzívnej starostlivosti. "Musela to byť náhoda. Vzali to, čo mali vtedy pravdepodobne po ruke. Vrecko z Tesca," dodala.

FOTO Bábätko malo po
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: justgiving.com)

Prvých osemnásť dní sa Sharon nemohla maličkej napojenej na umelú ventiláciu a umiestnenej v inkubátore ani dotknúť. Dieťatko vážilo iba 482 gramov a lekári netušili, či svoj boj o život vyhrá.

Našťastie po piatich mesiacoch od pôrodu, prekonaní radu infekcií, krvných infúziách a operácii, sa má Pixie dobre a Sharon sa teší, že si vytúženú dcérku mohla vziať domov. Dieťatko už dýcha samostatne a váži 3,4 kilogramu.

Viac o téme: Pixie Griffiths-Grant
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu