Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

V českom Lidli našli 50 kilogramov kokaínu: Bol schovaný v banánoch z Kolumbie!

PRAHA - Súčasťou zásielky banánov importovaných z Kolumbie do Českej republiky bolo 50 kilogramov kokaínu. Informáciu internetového servera tn.cz potvrdila dnes hovorkyňa colného generálneho riaditeľstva Martina Kaňková.

Kauzou sa aktuálne zaoberá Národná protidrogová centrála, ako aj protidrogový colný útvar, hovorkyňa preto nechcela byť konkrétnejšia. Podľa tn.cz sa drogový kontraband, ktorým boli naplnené banány, našiel v stredu v obchodnej prevádzke siete Lidl v Prahe 5-Zbraslavi.

Hovorkyňa Národnej protidrogovej centrály Barbory Kudláčkovej pre internetové vydanie denníka Blesk potvrdila, že prípad vyšetrujú od stredy a spolupracujú pri tom s Cudzineckou protidrogovou jednotkou. "Policajti z jednotlivých územných odborov preverili všetky zásielky rovnakého pôvodu, ale s negatívnym výsledkom," dodala.

Server Tisen.tv informoval, že hmotnosť kontrabandu sa blížila metrickému centu. Podľa Tisen.tv, ktorý sa odvoláva na zdroj informovaný o priebehu vyšetrovania, sa prijímajú opatrenia na všetky zásielky z Južnej Ameriky. Panuje podozrenie, že odhalená zásielka nebola určená pre Českú republiku, ale inú členskú krajinu Európskej únie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu