Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Banánové škandály pokračujú ďalej: Megazásielka kokaínu objavená, pozrite sa, kde ho našli!

V krabiciach od banánov zase našli kokaín (ilustračné foto). Zobraziť galériu (3)
V krabiciach od banánov zase našli kokaín (ilustračné foto). (Zdroj: SITA)

BERLÍN - Rekordná zásielka kokaínu sa našla dnes v Nemecku medzi banánmi. Nemecká polícia našla v obchodnej sieti Aldi v berlínskych supermarketoch niekoľko miliónový úlovok tvrdých drog. Odhalené zásielky nabrali v posledných týždňoch rýchly spád.

Balenia s kokaínom boli uložené v banánových krabiciach. Podobný nález sa objavil v Nemecku v januári v roku 2014. Zaujímavosťou je fakt, že iba pred mesiacom sa našiel kokaín v krabiciach s banánmi v susednom Česku a týždeň potom vo Francúzsku. Megazásielku tvrdých drog objavili dnes ráno zamestnanci supermarketu, keď vykladali tovar, informovali nemecké médiá.

Odhady celkovej hmotnosti sa líšia. Podľa posledných odhadov ide o viac ako 150 kilogramov. Niektoré nemecké médiá uvádzajú až 350 kilogramov. Kokaín sa mal dostať do 13 pobočiek siete Aldi. Celková hodnota sa môže vyšplhať až do výšky 15 miliónov eur, pričom hodnota jedného kilogramu sa na nemeckom trhu rovná 50-tisíc eur.

V Česku rekordný nález iba pred mesiacom

Viac ako 100 kilogramov kokaínu našli v zásielke banánov pre supermarket na pražskej Zbraslavi. Ide o najväčšiu zásielku v českej histórii, navyše objavenú náhodne. Pri voľnom predaji na ulici by podľa Národnej protidrogovej centrály stála až miliardu Kč (36 miliónov eur).

Citovala hovorkyňu protidrogovej centrály Barboru Kudláčkovú, ktorá uviedla, že "v spolupráci s colnou protidrogovou jednotkou šetríme nález väčšieho množstva bielej kryštalickej látky v jednej z predajní nemenovaného obchodného reťazca." Podľa jej slov "expertízy... potvrdili, že ide o kokaín." Po právoplatnom odsúdení páchateľov "bude droga zničená".

Vo Francúzsku našli začiatkom apríla 80 kilogramov kokaínu tiež v krabiciach od banánov. Konkrétne v predajni Épinay-sur-Seine pri Paríži a na letisku v Nice.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu