Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Dievčatko (10) boleli zúbky: Neuveríte, čo mu lekár v ústach našiel!

Ana mala v ústach viac ako tucet červíkov
Ana mala v ústach viac ako tucet červíkov (Zdroj: Foto: youtube)

BRAZÍLIA - Dievčatko s ukrutnými bolesťami zúbkov priviedla k lekárovi mamička. Odborník s hrôzou zistil, že 10-ročná Ana má v ďasnách neželaných hostí. Z opuchnutých a boľavých ďasienok jej s pomedzi zúbkov vytiahol až neuveriteľných 15 červíkov.

Upozornenie. Video nie je vhodné pre citlivé povahy.

Ana Cardosoová (10) sa sťažovala na bolesť a brnenie v ďasnách. "Pár dní hovorila, že cíti, akoby sa jej čosi hýbalo v ústach. Najprv som si myslela, že žartuje," povedala mama dievčatka Adriana (35) pre denník Daily Mail a dodala, že keď sa dcérke pozrela do úst, nič nevidela. Opísala, že bolesť dievčatka sa stupňovala, aj keď si zúbky pravidelne čistilo. Nakoniec sa žena rozhodla zobrať dcérku k zubárovi do brazílskeho hlavného mesta.

Lekár dievčatku diagnostikoval vzácnu formu ústnej choroby. Infekciu spôsobuje larva muchy, ktorá prežíva u ľudí a zvierat. "Nemohla som tomu uveriť, keď povedal, že trpí tou chorobou. Potom začal ťahať červíky von," povedala mama a priznala, že vtedy myslela na najhoršie.  

Hovorca zubnej ambulancie povedal, že dievčatku vytiahli z úst až 15 červíkov. Zverejneným videom chcú varovať ostatných.   


Prečítajte si aj Muž navštívil zubára po 10 rokoch: Takto vyzerá jeho chrup po tom, čo kašľal na hygienu!


Ochorenie Myiasis, alebo larvová choroba, postihuje najčastejšie kožu a sliznice a je vyvolaná mušími larvami. Do rizikovej skupiny najčastejšie patria najmä obyvatelia chudobných krajín, ktorí navyše utrpelil zranenia alebo iné ujmy na tvári.  Rovnako sa choroba vyskytuje častejšie v krajinách s teplejšou klímou. Parazitárne ochorenia nosa a uší sú nebezpečné, pretože existuje možnosť prieniku do mozgu. V takýchto prípadoch je úmrtnosť 8-percentná.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu