Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Neobyčajný úspech Mira Jaroša: Čo sa mu podarilo za jeden mesiac?

Miro Jaroš získal zlatú platňu. Zobraziť galériu (3)
Miro Jaroš získal zlatú platňu. (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA – Spevák Miro Jaroš (36) má veľký dôvod na radosť. Aj 10 rokov po účinkovaní v SuperStar ho živí hudba a podľa jeho vlastných slov sa mu darí, ako nikdy predtým. Pred Vianocami vydal dva albumy a už v januári zožal prvé úspechy. Pesničky pre (ne)poslušné deti totiž patria k najpredávanejším domácim albumom a za prvý mesiac od vydania získali dokonca zlatú platňu.

Zo speváka sa stal úspešný biznismen. Oba albumy - #5 a Pesničky pre (ne)poslušné deti - vyšli pod hlavičkou jeho vlastného vydavateľstva, ktoré zastrešuje aj Dominiku Mirgovú. „Časy, kedy interpret potreboval za sebou veľkého vydavateľa sú preč. Mám šikovný tím ľudí, s ktorými zvládame pokryť nielen tvorivú prácu na hudbe, ale aj tú obchodnú,“ pochválil sa Miro, ktorý tento rok oslávi desiate výročie na scéne. „Urobil som si radosť a odmenil sa dvoma albumami, na ktoré som hrdý. Detské pesničky si v podstate vyžiadal trh a môj piaty štúdiový album je zase výsledkom potreby realizovať sa a tvoriť hudbu tak, ako to cítim. Po desiatich rokoch a rádiových hitoch už necítim potrebu nikomu nič dokazovať, cítim sa slobodný a môžem si dovoliť robiť hudbu nie pre každého,“ prezradil Miro, ktorý sa vraj ešte stále len rozbieha.

Aktuálne pracuje v štúdiu na novom speváckom objave, pripravuje projekt hudobného DVD a uvažuje aj nad vyhlásení verejného kastingu: „Začal som spolupracovať s mladou speváčkou Laurou, v ktorej vidím potenciál. Pripravujeme demá pesničiek, hľadáme jej tvár a šijeme na mieru všetko, čo nový interpret potrebuje. Okrem toho tento rok chystám DVD pre deti a chceli by sme objaviť a podporiť aj ďalšie mladé talenty, tento raz však zrejme budeme hľadať speváka. Speváčok je tu dosť, no mám pocit že mladé mužské hlasy sa z rádií ozývajú veľmi málo.“ 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu