Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dojímavý príbeh bezdomovca: Študentke daroval posledné tri libry, neuveríte, čo nasledovalo

Robbie pomohol študentke, potom ona jemu Zobraziť galériu (2)
Robbie pomohol študentke, potom ona jemu (Zdroj: Foto: youtube)

PRESTON – Neskutočné gesto urobil človek, o ktorom by to málokto povedal. Ľudia bez domova sú častokrát odsudzovaní. Postávaním, či posedávaním na ulici prosia o pomoc. Bezdomovec Robbie z Prestnu sa zachoval úplne inak. Sám v biede, v chlade a na mizine daroval svoje posledné tri libry zúfalej 22-ročnej študentke. Gesto, ktoré nasledovalo po tom, vás presvedčí, že skutočne dobrí ľudia existujú.

Bezdomovec z Prestonu, známy pod prezývkou Robbie, zbadal na ulici študentku, ktorá nemohla nájsť svoje peniaze, a tak sa ocitla v núdzi.

"Dňa 4. decembra som bola v noci vonku a zistila som, že som stratila bankomatovú kartu a nemala som žiadne peniaze. Odrazu ku mne prišiel bezdomovec a ponúkol mi jeho posledné tri libry. Trval na tom, aby som si vzala taxík a došla domov v bezpečí," opisuje prvé stretnutie s Robbiem 22-ročná študentka Dominique Harrison-Bentzenová pre denník Mirror.

Ostala prekvapená, takúto pomoc rozhodne nečakala. Na druhý deň sa za mužom vybrala, pretože sa chcela poďakovať. Robbieho sa jej ale nájsť nepodarilo. Na sociálnej sieti preto uverejnila status. Z reakcií sa dozvedela, že ľuďom, ktorých stretá na ulici, pomáha bežne. Takto už napríklad vrátil niekoľko peňaženiek majiteľom, ktorí ich stratili. "Štyri noci som jazdila po Prestone na bicykli, ale nedarilo sa mi ho vypátrať. Podarilo sa mi to 9. decembra, keď som ho skoro ráno zbadala," opísala Dominique.   

Dojímavý príbeh bezdomovca: Študentke
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: youtube)

Pre obetavého bezdomovca sa rozhodla spraviť zbierku, s cieľom vyzbierať 20 tisíc libier  (25 tisíc eur). Aby svoju kampaň spropagovala, prežila 24 hodín na ulici. Chcela si vyskúšať život  bezdomovca.

Dobrosrdečná študentka ostala v šoku, keď zistila, koľko dobrých ľudí prispelo na jej kampaň pre Robbieho. Za niekoľko dní prišlo okolo 14 tisíc libier (viac ako 17,5 tisíc eur).

Ako povedala, muž je na ulici niekoľko mesiacov a nemôže si zohnať prácu, pretože nemá trvalý pobyt. Vyzbieranými peniazmi mu chce pomôcť, aby sa postavil na vlastné nohy a začal viesť dôstojný život.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu