Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Záhady roku 2014: Nezvyčajné a nevysvetliteľné udalosti!

Nad Houstonom spozorovili obyvatelia v auguste záhadný objekt. Zobraziť galériu (3)
Nad Houstonom spozorovili obyvatelia v auguste záhadný objekt. (Zdroj: Foto: youtube)

BRATISLAVA - Ako sme si už zvykli, neprejde rok bez toho, aby sa niekde vo svete nevyskytla záhadná senzácia, ktorá nedá ľuďom spávať. Pokým pri niektorých je hneď jasné, že ide o podvod, iné môžu pri hľadaní logického vysvetlenia naozaj potrápiť všetky múdre hlavičky. Tentokrát to boli nielen tajomné úkazy na oblohe, ale aj duchovia či podivuhodné vesmírne objekty.

Napriek tomu, že sme na Slovensku tento raz nezaznamenali žiadne haló okolo čudných zvukov pripisovaných začiatku vykurovacej sezóny, v iných končinách mali o "zábavu" postarané. Pozrime sa teda na to, čo ľudia vo svete zažili, čo ich prekvapilo, nadchlo alebo vystrašilo. Samozrejme ide iba o malý zlomok z toho, čo všetko sa odohralo.

1. Vedkyňa videla prechádzať sa ľudí na Marse

Američanka menom Jackie poskytla v novembri rozhovor rádiostanici Coast to Coast AM, v ktorom uviedla, že bola členkou tímu, ktorý sťahoval dáta z povrchového modulu Viking Lander skúmajúceho povrch Marsu. Počas živého prenosu zo sondy v roku 1979 sa stala svedkom toho, ako po Marse pobehujú dvaja muži v ochranných oblekoch.

"Sledovali sme rover a potom som nad horizontom zbadala dvoch mužov v skafandroch, ako sa približujú k Vikingovi. Nie v tých veľkých objemných, aké sa normálne používajú, ale v takých, čo vyzerali ochranné," povedala moderátorovi. Milovníci konšpirácií hovoria, že jej slová sú konečným dôkazom o tajnom vesmírnom programe.

2. Záhadný objekt na Mesiaci

Špekulácie v odborných aj laických kruhoch vyvolala kontroverzná snímka, ktorá zachytáva záhadnú anomáliu na Mesiaci. Má trojuholníkový tvar a pozdĺž okraja sa nachádza sedem bodiek, či skôr svetiel. Rameno zviera uhol 90 stupňov, čo je veľmi neobvyklé. Tajomná štruktúra rovnakého tvaru sa údajne nachádza aj na Zemi, pod ľadom na Antarktíde. Meria 125 krát 90 metrov.

3. Nad Houstonom sa objavil zvláštny objekt

Texaské mesto žilo v auguste nezvyčajnou udalosťou. Ako informovali tamojšie médiá, počas búrky mnohí obyvatelia medzi mrakmi spozorovali prelietavať jasne viditeľné UFO. Záhada vzbudila mnoho špekulácií medzi laikmi, ale aj odborníkmi. Ako informoval New York Post, podivný lietajúci predmet na oblohe ohlásili stovky ľudí.

4. Tajomný čierny kruh nad Anglickom

Podľa oficiálnych informácií sa v apríli objavilo v blízkosti Leamington Spa v grófstve Warwickshire divné UFO, ktoré vyzeralo ako kruh z dymu. Hasičský záchranný zbor však v tom čase nezaregistroval žiadne hlásenie o požiaroch a meteorológovia sa vyjadrili, že úkaz nemá žiadny súvis s počasím. Vynorili sa však špekulácie, že by mohlo ísť o hmyzí roj, hoci tie zatiaľ nikto nepotvrdil, ale ani nevyvrátil.

5. Obyvateľov trápi záhadný nadpozemský dážď

Obyvatelia Portugalska boli fascinovaní a zmätení zároveň, keď dva víkendy za sebou na nebi pozorovali dážď neznámych striebristých „vlasov“. Niektorí sa domnievajú, že by mohli byť mimozemského pôvodu. Tí imaginatívnejší však dažďu poeticky hovoria "anjelské vlasy".

Nadprirodzený dážď

6. Zomrel, v nebi sa stretol s Ježišom a vrátil sa späť!

Príbeh štvorročného chlapčeka zachvátil celú Ameriku. Dnes je z neho tínedžer, no spomienky na minulosť má stále živé. Keď bol ešte dieťa operovali mu slepé črevo, vyskytli sa komplikácie, lekárom sa ho podarilo zachrániť. Colton však ako dieťa zomrel, išiel do neba, kde sa stretol s Ježišom a vrátil sa späť. Jeho príbeh inšpiroval amerických filmárov.

Pochopiteľne, chlapcove svedectvá sa stretli s kontroverznými reakciami. Dnes už 14-ročný Colton však každému odkazuje: „Boh je obrovská láska," a pokračuje: „Nebo je tak nádherné miesto, že keď si naň spomeniem, ľutujem, že som tam nemohol zostať.“ Podľa jeho slov sa do neba dostane každý. Pred jeho bránami zostane len ten, kto Ježiša Krista odmieta vedome a cielene. Ten, kto je príliš upätý na pozemské veci.

Colton Burpo
Zobraziť galériu (3)
Colton Burpo  (Zdroj: Foto: Youtube, Facebook)

7. V chlapčekovi (4) vraj prebýva duch vojaka

Mamička štvorročného Andrewa je v šoku. Malý synček jej rozpráva veci, o ktorých nemôže vedieť a ktoré rozhodne nemohol počas svojho doterajšieho života zažiť. Rodina sa na základe jeho rozprávania domnieva, že v ňom prebýva duch vojaka, ktorý zahynul pred 31 rokmi.

Chlapček mame povedal presnú adresu, kde v minulosti býval. Bolo to na ulici Main Street 860 Sumter v Georgii. Rodina sa tam vybrala a zistila, že tam býval seržant Val Lewis. Zahynul v roku 1983 pri bombovom útoku v Bejrúte počas libanonskej občianskej vojny.

Val Lewis a štvorročný Andrew
Zobraziť galériu (3)
Val Lewis a štvorročný Andrew  (Zdroj: Foto: youtube)

8. Po 30 rokoch opäť straší duch záhadného dievčaťa

Obyvatelia anglického grófstva Stafforshire si dodnes pamätajú na to, ako tam kedysi strašil prízrak dievčaťa s čiernymi očami. Začiatkom osemdesiatych rokov minulého storočia Veľkú Britániu vystrašili reči o duchovi približne desaťročného dievčaťa. Obyvatelia ho nazvali Black Eyed Child, lebo malo čierne oči, ktoré vyzerali ako uhlíky. Podľa najnovších informácií sa v stredozápadnom Anglicku začalo zjavovať opäť.

Polícia po dievčati pátrala, ale márne. Podľa autora kníh s paranormálnou tematikou Leeho boli podobné pozorovania zaznamenané po celom svete. Niektorí ľudia veria, že ide o mimozemšťanov, iní hovoria o upíroch či duchoch. V Spojených štátoch sa vraj Black Eyed Child zjavujú v skupinách a klopú na dvere ľudí, aby sa ich spýtali, či môžu ísť dovnútra.

9. S vyšetrovateľmi komunikoval mŕtvy starosta

Autori strašidelného videa tvrdia, že sa im podarilo zachytiť ducha bývalého liverpoolskeho starostu, ktorý s nimi navyše údajne komunikoval. Desivý zážitok sa odohral v októbri v miestnom Medicínskom inštitúte.

Na videu môžeme vidieť, že na schodisku, presne na mieste, kde už iní ľudia v minulosti videli priezračnú postavu muža a psa, sa objavila svetelná guľa. Údajne nemôže ísť o prach, pretože guľa je príliš jasná a vyžaruje veľmi intenzívne svetlo. Nie je to vraj ani hmyz, lebo ten má špecifickú dráhu letu a tvar.

Duch v Medicínskom inštitúte 2

Duch v Medicínskom inštitúte 1

10. Po zásahu elektrickým prúdom má nadprirodzené schopnosti

Kolja Krugljačenko (7) o sebe hovorí, že nie je výnimočnejší ako ostatné deti na Sibíri. Okrem jeho úžasných magnetických schopností, ktoré popierajú fyzikálne zákony.

Koljova fascinujúca premena sa podľa jeho slov začala v roku 2010, keď ho doma ľahko zasiahol elektrický prúd z pokazenej chladničky, informuje Vocativ.com. Chlapec zásah prežil, ale od tej doby je schopný na svojom tele držať kovové predmety. „To všetko sa deje bez toho, aby som chcel,“ povedal Kolja, ktorého ojedinelé schopnosti vedci nevedia vysvetliť.

Magnetický Kolja

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu