Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Neskutočné svedectvo: Chlapec umrel, v nebi sa stretol s Ježišom a vrátil sa späť!

Colton Burpo Zobraziť galériu (2)
Colton Burpo (Zdroj: Foto: Youtube, Facebook)

NEBRASKA - Príbeh štvorročného chlapčeka zachvátil celú Ameriku. Dnes je z neho tínedžer, no spomienky na minulosť má stále živé. Keď bol ešte dieťa operovali mu slepé črevo, vyskytli sa komplikácie, lekárom sa ho podarilo zachrániť. Colton však ako dieťa zomrel, išiel do neba, kde sa stretol s Ježišom a vrátil sa späť. Jeho príbeh inšpiroval amerických filmárov.

Rodičia malého Coltona boli kvôli synčekovým zdravotným problémom nešťastní. Lekári ho totiž zachránili na poslednú chvíľu, prekonal komplikovanú operáciu slepého čreva.

Keď však Todd a Sonja prišli ešte v roku 2003 so synčekom z nemocnice domov, zdalo sa im, že sa deje niečo zvláštne. Za Coltonovu operáciu museli rodičia zaplatiť vysoký účet a na to im chlapček povedal: „Vy ste síce zaplatili chirurgovi, ale to Ježiš mu pomohol, aby ma zachránil“.

Odvtedy začal štvorročný chlapček často spomínať Ježiša Krista. Dokonca na jednom pohrebe ešte ako dieťa ukázal na truhlu a povedal, že mŕtvy nemôže ísť do neba, ak nemá v srdci Ježiša. Rodičia ostali zaskočení.

Po nejakej dobe sa však chlapček svojim rodičom zdôveril: „Keď som ležal na operačnom stole, zomrel som a odišiel do neba k Bohu," v opise svojho zážitku pokračoval: „Boží Syn mi dal niekoľko úloh, ktoré som mal splniť a vrátil ma naspäť.“

Neskutočné svedectvo: Chlapec umrel,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Youtube, Facebook)

Colton detailne opísal, čo v nebi videl: „Ježiš mal na hlave korunu, hnedé vlasy a žiarivé oči. Boli modré," povedal. Podľa neho Ježiš vraj sedel po pravici Boha. Jeho však opísať nedokáže, pretože sa to jednoducho nedá, vraj je to veľmi ťažké. Chlapcovo neuveriteľné stretnutie je spracované knižne a americkí filmári natočili podľa tohto námetu film. 

„V nebi bol aj Duch svätý, Panna Mária a videl som aj Satana," opísal ďalej Colton rodičom. Na otázku ako diabol vyzeral, Colton neodpovedal, diabla opisovať odmietol. V neskutočných opisoch pokračoval ďalej. Bytosti, ktoré videl, mali podľa jeho slov krídla, Ježiš sa tiež vznášal, ale krídla nemal. V nadpozemskom svete videl aj zvieratá, stromy, či ľudí a deti.

Ako uvádza denník Daily Mail, Coltonov otec sa za záchranu svojho synčeka veľmi modlil. Ježiš mu ho preto poslal späť medzi živých. „Moje dieťa mi rozprávalo tento príbeh jemným hláskom predškoláka... nestačil som sa čudovať. Nemohol si to vymyslieť. Opísal to naozaj krásne," spomína otec.

Je to naozaj neuveriteľné, ale Colton spoznal na fotografii muža, ktorý zomrel tridsať rokov pred jeho narodením. Uvidel ho v nebi a neskôr sa dozvedel, že to bol jeho pradedo. Zbadal aj svoju sestričku, o ktorú prišla pred rokmi jeho mamka predčasne.  

Pochopiteľne, chlapcove svedectvá sa stretli s kontroverznými reakciami. Dnes už 14 - ročný Colton však každému odkazuje: „Boh je obrovská láska," a pokračuje: „Nebo je tak nádherné miesto, že keď si naň spomeniem, ľutujem, že som tam nemohol zostať.“

Podľa jeho slov sa do neba dostane každý. Pred jeho bránami zostane len ten, kto Ježiša Krista odmieta vedome a cielene. Ten, kto je príliš upätý na pozemské veci. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu