Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Žene začalo búšiť srdce a náhle umrela: Za všetko môže zubár, 22-tisíc pacientov v panike!

Pacientov zachvátila panika! Zobraziť galériu (3)
Pacientov zachvátila panika! (Zdroj: YouTube)

NOTTINGHAM - Polícia vyšetruje náhlu smrť mladej ženy, ktorá sa mohla nakaziť v zubárskom kresle. Jej dentista totiž nedodržiaval hygienické zásady. Tisíce pacientov, ktorí navštevovali ambulanciu doktora Desmonda D'Mella, sa budú musieť podrobiť lekárskemu vyšetreniu.

Viac ako 22-tisíc pacientov, ktorých 60-ročný anglický zubár Desmond D'Mello vyšetril počas 32 rokov, má teraz obavy o svoje zdravie. Vzniklo totiž podozrenie, že by mohli byť nakazení krvou prenášanými vírusmi ako žltačka a HIV, píše Daily Mail.

Aktuálne polícia vyšetruje smrť 23-ročnej Amy Duffield, ktorá nečakane zomrela minulý rok. Mladá žena začala akútne trpieť príznakmi podobnými chrípke, búšením srdca a o tri dni zomrela. Príčinou smrti mala byť akútna myokarditída.

V tejto malej ambulancii zubár vykonával ošetrenia chrupu
Zobraziť galériu (3)
V tejto malej ambulancii zubár vykonával ošetrenia chrupu  (Zdroj: YouTube)

D'Mello je obvinený z opomínania hygienických zásad a sterilizácie, v dôsledku čoho sa počas ošetrenia jeho pacienti mohli nakaziť infekciou. Obvinenie bolo voči lekárovi vznesené po tom, ako jeho liečbu v priebehu troch júnových dní nafilmovali na skrytú kameru. Video odhalilo, že zubár nedodržiaval hygienické opatrenia.

Vzhľadom na skutočnosť, že telesné tekutiny pacientov mohli byť kontaminované nákazou, začala jeho postupy prešetrovať polícia. Sám zubár údajne žiadnou nebezpečnou nákazou netrpí a podľa jeho slov existuje len nízke riziko, že by mohol niekoho počas liečby nakaziť.

„Keď mi moja partnerka o tom povedala, nebol som schopný slova. Išiel som rovno do zdravotníckeho centra, aby som sa nechal vyšetriť. V tomto roku mi opravoval tri zuby a nepociťoval som žiadne problémy. Chodil som tam celý život a ak mám niečo v krvi, odovzdal som to aj mojej partnerke, ktorá to mohla preniesť na syna, keď bola tehotná,“ povedal Martin Clamp (24), jeden z lekárových pacientov.

Zdravotníci vyzvali pacientov zubára, aby sa dali vyšetriť
Zobraziť galériu (3)
Zdravotníci vyzvali pacientov zubára, aby sa dali vyšetriť  (Zdroj: YouTube)

„Myslím, že je to nechutné. Bola to malá ambulancia a keďže viem, že držal spisy na toaletách, neprekvapilo by ma, keby mal svoju zubársku výbavu aj tam,“ dodala jedna z jeho rozhorčených pacientok.

„Všímali sme si aj toalety pre zamestnancov a priestor vedľa WC bol použitý ako skladisko. To predstavovalo riziko, ak tieto predmety prišli do styku s telesnými tekutinami, ktoré mohli byť kontaminované. Zamestnanci o riziku vedeli a neprijali žiadne hygienické opatrenia voči tomu,“ referovali o hygiene v ambulancii inšpektori, ktorí boli poverení kontrolou lekára.

„Videli sme, že mopy a vedierka na čistenie boli uložené priamo vedľa WC pre zamestnancov, v rovnakej miestnosti. Opäť tam vznikalo riziko, že čistiace zariadenia prichádzajú do styku s telesnými tekutinami,“ dodali inšpektori.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu