Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Odborníci potvrdili pravosť videa: Monštrum z islandských hlbín naozaj existuje!

Islandský vodný had telom rozrážal zaľadnenú hladinu jazera
Islandský vodný had telom rozrážal zaľadnenú hladinu jazera (Zdroj: YouTube)

EGILSSTADIR - Islandská Nessie alebo Lagarfljótwurm, ako vodného hada nazývajú miestni, nie je len legenda. Video, o ktorého pravosť sa preli odborníci, bolo po dvoch rokoch označené za autentické!

Skalopevní fanúšikovia morských príšer majú teraz dôvod na oslavu. V rukách totiž držia dôkaz, ktorý zborí všetky protiargumenty. Amatérske video, ktoré bolo zhotovené vo februári 2012, bolo napriek skepticizmu uznané za dôveryhodné.

Islandský Lagarfljótwurm, podobne ako škótska Nessie, žije na dne dlhého jazera Lagarfljot, ktoré spája niekoľko ľadových riek blízko obce Egilsstadir. Keď ho pred dvomi rokmi 67-ročný islandský poľnohospodár Hjortur Kjerulf zo svojho kuchynského okna nakrútil na video, pre odborníkov predstavovalo záhadu a islandský vodný had sa objavil v niekoľkých svetových médiách. Mnohí po zverejnení vide tvrdili, že na ňom nie je zachytená príšera, ale obyčajná rybárska sieť.

Ak by historické záznamy hovorili pravdu, vodná obluda z jazera by mala už takmer 670 rokov! V priebehu storočí bola opisovaná ako vodný netvor či obrie monštrum a predstavovala predzvesť blížiacej sa katastrofy. Údajne zničila niekoľko člnov i domov.

Pravosť videa potvrdzovala 13-členná komisia zložená z obecnej rady a členov združenia miestneho cestovného ruchu. Na základe videa bude existencia vodného hada naďalej skúmaná. Informáciu uviedol nemecký denník Bild.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu