Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Konštruktér sa spustil po najvyššej šmykľavke na svete: Hrôza, des, stále sa z toho spamätávam!

Vodná dráha Verrückt rozhodne nie je vhodná pre slabšie povahy Zobraziť galériu (2)
Vodná dráha Verrückt rozhodne nie je vhodná pre slabšie povahy (Zdroj: dogonews.com)

KANSAS CITY - Odpočítavanie do otvorenia najvyššej vodnej šmykľavky na svete, ktorá sa nachádza v americkom Kansase, pokračuje. Po viacerých technických problémoch a testoch ešte stále nie je jasné, kedy bude sprístupnená verejnosti. Jej konštruktér však už mal tú česť sa po nej zviezť. Jeho následná reakcia neveští nič dobré.

Verrürckt, čo v nemčine znamená šialený, túto šmykľavku dokonale vystihuje. Ide o atrakciu, ktorá je vysoká viac ako 51 metrov, čiže zhruba tak, ako sedemnásťposchodová budova. Je dokonca vyššia ako Niagarské vodopády alebo Socha slobody v New Yorku. Návštevníkom, ktorí sa na ňu odvážia ísť, sľubuje nezabudnuteľný zážitok.

Konštruktér sa spustil po
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: dogonews.com)

Právo prvého prischlo jej konštruktérovi a spolumajiteľovi aquaparku Schlitterbahn Waterparsk & Resorts Jeffovi Henrymu a spoluautorovi šmykľavky Johnovi Schooleymu. "John a ja sme sa po nej spustili ako prví. Ešte stále sa sa z toho mentálne spamätávam. Je to, akokeby ste skočili z Empire State Building. Jednoznačne to bola tá najdesivejšia vec, akú som kedy zažil," okomentoval Henry adrenalínovú jazdu.

Konštruktér sa spustil z najvyššej vodnej šmykľavky na svete

Týmito slovami niektorých odradil, iných naopak na vodnú dráhu navnadil. Odvážlivci, ktorí majú slabší pud sebazáchovy, musia v tom prípade najprv 264 krokmi na vrchol veže, ktorá je postavená z recyklovaných železničných cisterien. Dolu sa potom spustia rýchlosťou miestami až 105 km/h. V istom bode potom dosiahnu preťaženie 5 G a dokonca stav beztiaže predtým, než dopadnú do bazéna. To všetko v priebehu len desiatich sekúnd.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu