Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

A vraj vedci sú nudní: Streleného chemika vyhodili z opery

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: junglekey.fr)

BRISTOL - Uznávaný britský chemik David Glowacki sa na koncerte klasickej hudby buď príliš rozohnil, alebo neskutočne nudil. Nech už ho k tomu viedlo čokoľvek, za zvukov zborového Aleluja sa pokúsil surfovať v dave.

Výstredný vedec sa neudržal pri slávnom oratóriu Mesiáš od anglicko-nemeckého skladateľa Georga Friedricha Händela, ktoré uviedlo divadlo Bristol Old Vic v Anglicku. Ide o najvýznamnejšie dielo tohto autora, ktoré vzniklo pred viac ako 270 rokmi a za ten čas sa v hudbe stalo doslova ikonou. Veď obsahuje aj zbor Aleluja, ktorý aspoň raz v živote počul snáď úplne každý, vrátane zarytého metalistu.

A vraj vedci sú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: theatresonline.com)

Jedným z takých je zrejme aj doktor Glowacki, ktorému sa zapáčilo, že umelecký vedúci Tom Morris sa pokúsil do tohtoročných vystúpení divadla vniesť istú dávku neformálnosti. Hostí vyzval, aby nesedeli na sedadlách, ale pristúpili bližšie k javisku aj so svojimi drinkami.

A vraj vedci sú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: flickr.com)

To však netušil, že keď sa divadlom rozoznie zborové Aleluja, strelený chemik začne mávať rukami ako na rockovom koncerte. Atmosférou sa napokon nechal tak strhnúť, že sa pokúsil vydriapať na hlavy obecenstva a zasurfovať si. Vtedy organizátorom došla trpezlivosť a vyviedli ho von. A namiesto toho, aby priznal, že to trochu prehnal, ešte sa aj urazil. „Vážna hudba, aj keď sa pokúša vyzerať cool a menej prudérna, zapácha akousi skamenenou formou umenia prechádzajúcou krízou stredného veku,‟ okomentoval svoj vyhadzov z divadla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu