Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Utópia sa stane realitou: Tri svetové náboženstvá budú žiť pod jednou strechou!

Všetky veľké náboženstvá pod jednou strechou v Berlíne Zobraziť galériu (3)
Všetky veľké náboženstvá pod jednou strechou v Berlíne (Zdroj: house-of-one.org)

BERLÍN - Unikátny projekt vytvorili predstavitelia cirkví v Nemecku. V rámci myšlienky s názvom tri náboženstvá pod jednou strechou sa rozhodli vybudovať stavbu, ktorá bude útočiskom pre kresťanov, moslimov aj Židov súčasne. V centre Berlína by tak mala vyrásť budova, ktorá bude patriť všetkým, keďže sa na ňu poskladajú práve ľudia.

Ambiciózny projekt už spustil kampaň. Svoju tehlu si môže kúpiť každý za 10 eur. Na oficiálnej stránke kompetentní vyzývajú veriacich, aby vytvorili aj ďalšie stránky, oslovili rodinu, priateľov či kolegov a pomohli dobrej veci.

Myšlienka, samozrejme, neostáva len v ohraničenom území Nemecka, práve naopak. Ktokoľvek sa môže stať partnerom projektu a skúsiť rozbehnúť podobný nápad aj v iných štátoch sveta. "Dom jedného musí stáť. S vašou pomocou môžeme vybudovať toleranciu, pochopenie a mier medzi tromi najväčšími náboženstvami sveta," nabáda veľkopodnikateľka Catherine von Fürstenberg Dussmann. Jej spoločnosť zamestnáva 56-tisíc ľudí v 21 krajinách sveta.

Všetky veľké náboženstvá pod
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: house-of-one.org)

Aj iné osobnosti už vyjadrili svoju podporu tejto veci. Práve neznášanlivosť medzi príslušníkmi rôznych náboženstiev je totiž často príčinou vážnych incidentov v rôznych krajinách. Pastor, rabín a imám na spoločných fotografiách zdôrazňujú, že tolerancia je kľúčom k mieru.

Preto kostol, synagóga aj mešita majú byť vybudované v Dome jedného (v ang. House of One) na Petriplatze v Berlíne. Všetky budú mať rovnakú rozlohu, ale podľa tradície iný tvar. Budova by mala stáť 43 miliónov eur, podľa oficiálnych zdrojov sa im doteraz podarilo vyzbierať okolo 18 tisíc eur.

Všetky veľké náboženstvá pod
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: house-of-one.org)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu