Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Absurdné zlyhanie pilota: Pomýlil si cieľ a skončil pozrite sa kde!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

HANOI - V leteckej doprave sa občas stane, že pasažieri dorazia do svojho cieľa neskôr, ako plánovali. Ak nie je priaznivé počasie alebo sa niečo deje na letisku, lietadlo dokonca odklonia. V tomto prípade si pilot vietnamskej leteckej spoločnosti cieľovú destináciu pomýlil, a to o celých 130 kilometrov!

Dvesto pasažierov VietJet Air sa tak muselo z juhovietnamského letiska Cam Ranh presunúť ďalším lietadlom, pre istotu s úplne novou posádkou, do Dalatu vo vnútrozemí. Leteckých dispečerov následne úrady zadržali v snahe zistiť, čo sa stalo.

"K incidentu došlo, pretože riadiaci pracovníci letovej prevádzky a členovia posádky VietJet Air sa neriadili správnymi postupmi letu," oznámil v oficiálnom vyhlásení vietnamský úrad pre civilné letectvo.

Táto aerolinka už v minulosti čelila problémom iného druhu. V roku 2012 na palube svojho lietadla zorganizovala promenádu v plavkách. Vzhľadom na pomerne krátku históriu (vznik 2011) už ale má svoje pevné miesto na trhu. VietJet Air kontroluje štvrtinu leteckej dopravy, lieta do jedenástich vietnamských miest, ako aj do Singapuru či Bangkoku.

Tanec na pokutu

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu