Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Chlapík sa vyštveral na 38-metrovú sochu Ježiša Krista: Urobil si selfie!

(Zdroj: FB)

RIO DE JANEIRO - Až na vrchol Krista Spasiteľa. Jednému Angličanovi sa podaril obdivuhodný záber. Vyštveral sa v Riu de Janeiru až na vrchol sochy Krista Spasiteľa a spravil si selfie. Úžasný záber obletel svet a teraz píšu o tom svetové médiá. Čo k tomu viedlo autora?

Lee Thompson (31) je šéf cestovnej kancelárie, ktorý sa vydal dokumentovať prípravy na svetový šampionát vo futbale v Brazílii. Ten sa začne už o niekoľko dní. Spolu s kolegom si však odskočili na menšiu exkurziu, aby si obzreli sochu Krista Spasiteľa v Riu de Janeiru.

Socha má 30 a podstavec necelých 8 metrov, pričom je na hore 700-metrovej hore Corcovado. Roztiahnuté ruky majú symbolizovať objatie celého mesta. Je to na znak radosti a súcitu z brazílskej nezávilosti. Bola vystavaná v roku 1931 a symbolizuje tiež kresťanstvo Brazílie.

Lee Thompson na vrchole sochy Ježiša Krista
Zobraziť galériu (1)
Lee Thompson na vrchole sochy Ježiša Krista  (Zdroj: FB)

Dvaja dobrodruhovia sa vybavili kamerami a celú cestu navrchol filmovali. Vďaka nim sa teraz môžete pozrieť ako to vyzerá na 38-metrovom kolose. Z vrchu je navyše krásny pohľad na celé mesto vrátane známej pláže Copacabana.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu