Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zabudnite na selfie: Nový trend fotiek z dovolenky je hore bez!

Zobraziť galériu (7)
(Zdroj: FB)

LONDÝN - Neúctivé? Obscénne? Úžasné? Zatiaľ čo niektoré časti sveta zavádzajú zákazy bikín a vedú kampane za to, aby sa u nich turisti toľko neodhaľovali, na iných miestach sa cestovatelia navzájom povzbudzujú, aby na spoločenských sieťach odložili aspoň polovicu všetkého oblečenia. A ukázali sa ostatným.

To, čo začalo ako spontánny nápad vložený na Instagram, spustilo vlnu cestovateľských fotografií, na ktorých ľudia pózujú do pol pása nahí- avšak fotia sa zozadu. A projekt nazvaný Topless Tour si získava čím ďalej tým viac priaznivcov aj nasledovníkov. Zdá sa pritom, že pózovanie do pol tela bez oblečenia je čosi, čo zvyšuje potešenie z cestovateľské slobody a pocitu dobrodružstva.

Projekt Topless Tour odštartovali pred dvoma rokmi kamarátky Olivia Edgintonová (20 rokov), Lydia Bucklerová (21) a Ingvild Marstein Olsen, (20), študentky hudobného a tanečného konzervatória v Londýne. Počas cesty do Nórska, odkiaľ Olstenová pochádza, si trojica dievčat chcela zaobstarať pri jednom z miestnych jazier fotografiu na pamiatku, ktorá by vyjadrovala ich okamih uvoľnenia a slobody.

"Jednoducho sa to stalo, nijako sme to neplánovali," uviedla Edgintonová. Cestovali ďalej a fotili a vkladali podobné fotografie z Európy a New Yorku. Na všetkých pózovali hore bez proti výraznému pozadiu. A potom vyzvali ostatné, nech sa k nim pripoja.

Od Idaha cez Kapské mesto až po Thajsko začali prúdiť fotografie napoly odhalených ľudí. Medzi najzaujímavejšie patrí žena, ako skáče bungee jumping "hore bez" vo Švajčiarskych Alpách.

Topless Tour má na Instagrame v súčasnosti takmer 20.000 stúpencov, ale ich počet rýchlo rastie. Väčšina fotografií prichádza od žien, ale do projektu sa prihlásil aj rad mužov.

"Nikdy nám nenapadlo, že by naša akcia mohla dosiahnuť tak celosvetový vplyv a ocenenie," povedala Edgintonová. "Človek môže dúfať, že sa nejaký nápad ujme, ale nikdy nevie, že sa to naozaj stane."

Na ich akcii sa im najviac páči, keď môžu čítať príbehy ľudí z celého sveta o tom, ako im projekt pomohol "znova sa cítiť sami sebou, byť hrdí na to, kým sú, a milovať svoje nádherná tela", dodala Edgintonová.

"Jedna z našich stúpenkýň pred časom napísala: 'Všetok tlak a posudzovanie seba samého zo mne spadlo. A tiež aj moje tričko. Cítila som sa slobodná, šťastná a sama sebou'," uviedla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu