Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Veštba Vikingov: Definitívny koniec sveta má prísť už tento víkend!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gospellightminutex.com)

YORK - Neprejde snáď rok, aby sa nevyskytli ďalšie zaručené správy o konci sveta. Tentokrát sa naň pripravujú vikingskí bojovníci, ktorí prichádzajú do britského Yorskhire, aby oslávili sériu budúcich udalostí známych ako Ragnarok, čiže posledný boj. Ide o krvavú bitku, ktorá zahŕňa smrť významných osobností, bohov nevynímajúc. Škandinávska mytológia totiž predpovedá, že apokalypsa má nastať už 22. februára 2014.

Veriaci hovoria, že v osudný deň sa Zem roztrhne a z útrob vyrazia obyvatelia Helu - podsvetia. Monštruózny vlk Fenrir, ktorý sa vymení zo svojho väzenia a had Jormungand, ktorý sa vynorí z mora, sú predzvesťou konca sveta.

Nidhogg, drak z podsvetia, bude trápiť centrálny strom Yggdrasil, kým nezvädne a nezhynie. Potom príde dunenie a nad obzorom sa vynoria ľadoví obri Jotunheimu, s ktorými budú bojovať mŕtvi hrdinovia Valhally zostúpení z neba.

Tieto udalosti prorokoval boh Odin, ktorý sa obesil na strome Yggdrasill a visel na ňom deväť dní, aby mohol zomrieť a znovu sa zrodiť obdarený múdrosťou a predvídavosťou.

Apokalypsa sa zhoduje s festivalom Jorvik Viking, ktorý sa koná v Yorku do 23. februára. Riaditeľ festivalu Danielle Daglan povedal, že Ragnarok je konečný medzník vo vikingskej mytológii, kedy bohovia zomrú, čo je naozaj udalosť, ktorá by nemala byť podceňovaná.

Viac o konci sveta predpovedaného Vikingami sa dozviete v tomto článku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu