Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Definitívny koniec sveta je za dverami, tvrdia vedci: Majú tri jasné dôkazy!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: int)

LONDÝN – Skutočný koniec? Podľa vedcov nás už o necelých 100 dní čaká koniec všetkého živého. Apokalypse, ktorá nastane, má predchádzať dlhá a krutá zima, akú nedávno predpovedali aj meteorológovia. Tomu, že termín konca je na spadnutie, majú svedčiť aj nedávne udalosti, ktoré našu Zem postihli.

Vo štvrtok v britskom meste York zaznel zvuk historického rohu Gjallar, po ktorom odoborníci na severskú mytológiu začali odpočítavať 100 dní od definitívneho konca sveta. Predchádzať mu má najkrutejšia zima všetkých zím. Vikingovia verili, že leto, ako ročné obdobie vymizne a pred apokalypsou nás postihnú tri zimy za sebou. Ďalším signálom začiatku konca budú veľké boje, ktoré vypuknú po celom svete. Vlk Skoll pohltí slnko a jeho brat Hati zase mesiac, čo spôsobí, že z neba zmiznú všetky hviezdy a Zem bude uvrhnutá do temnoty.

Vedci z centra zaoberajúceho sa severskou mytológiou dokonca vypočítali presný dátum, ktorý Vikingovia považovali za termín definitívneho konca sveta. Podľa nich by mal zánik všetkého živého nastať 22. februára 2014. V tento deň, vlk Fenrir zabije boha Odina, Zem postihnú veľké zemetrasenia, hladiny morí sa zdvihnú, nastane potopa, obloha bude plná jedu a náš svet, ako ho poznáme, navždy zanikne.

Danielle Daglan, odborníčka na severskú mytológiu, pre Mail Online uviedla, že koncu, ako ho predpovedali Vikingovia, nasvedčuje mnoho nedávnych udalostí, ktoré našu Zem postihli a termín apokalypsy je podľa neho na spadnutie. Živým dôkazom majú byť tieto tri prípady.

1. Zmiznú všetky hranice

Legenda hovorí, že pred koncom sveta dôjde k boju brata s bratom a všetky hranice, ktoré existujú, zaniknú. Rozpadávajúce sa hranice by sa dali podľa Daglan prirovnať „ k obdobiu internetu, keď môžeme vďaka rozširovaniu sociálnych médií komunikovať s miliónmi ľudí po celom svete súčasne a bez obmedzenia“.

Definitívny koniec sveta je
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: alamy)

2. Storočná zima

Legenda tiež praví, že apokalypse bude predchádzať veľká zima. Niektorí z meteorológov pritom prednedávnom varovali, že nás čaká najmrazivejšia zima za posledných sto rokov. „Objavili sa aj predpovede, že na Zem mieri malá doba ľadová, čo má byť spôsobené poklesom erupčnej činnosti na Slnku,“ povedala Daglan.

Definitívny koniec sveta je
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: thecelestialconvergence.com)

3. Obrie ryby na pláži

Ďalším z dôkazov o tom, že koniec sa blíži, majú byť dve obrie ryby, ktoré pred mesiacom objavili na pláži v Kalifornii. Daglan sa domnieva, že by mohlo ísť o morského hada Jormunganda, ktorý sa mal podľa legendy pred apokalypsou oslobodiť a vynoriť z oceánu. Niektorí vedci zase tvrdia, že obrie ryby prišli na breh zomrieť, pretože boli "v núdzi".  

Definitívny koniec sveta je
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Catalina Island Marine Institute)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu