Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Drastická diéta, ktorá môže zabiť: Mladík (28) za 24 hodín schudol 12 kg!

Ross drastickú diétu nikomu neodporúča Zobraziť galériu (5)
Ross drastickú diétu nikomu neodporúča (Zdroj: Ross Edgley)

LONDÝN - Ako ďaleko by ste boli ochotní zájsť, aby ste schudli? Zrieknuť sa rýchleho občerstvenia, sladkostí či chleba, to nie je nič v porovnaní s mladým športovým odborníkom, ktorý v tomto smere posunul hranice ďalej než si väčšina z nás vie predstaviť.

Ross Edgley vedie krížovú výpravu proti ručičkám na váhe. Taktiež sa snaží dokázať, že hmotnosť ľudského tela nezávisí len od množstva tuku. "Ľudia sú otrokmi svojej hmotnosti, od ktorej sa odvíja aj ich sebavedomie. Dúfam, že môj experiment pomôže vytvoriť zdravší vzťah medzi ľuďmi a ich hmotnosťou, a že si uvedomia, že ich hmotnosť závisí nielen od tukov, ale aj od množstva iných faktorov," povedal denníku Daily Mail.

A aby dvadsaťosemročný bývalý profesionálny športovec netrepal len tak do vetra, svoje slová premenil na činy. Nedávno sa podujal na šialenstvo, ktorým priamo ohrozil svoje zdravie. Za 24 hodín schudol dvanásť kilogramov. To je množstvo, ktoré by ľudia držiaci bežnú diétu schudli za mesiac až dva.

A ako to Ross dokázal? Telo zbavil čo najviac vody, v dôsledku čoho sa stal ľahším. "50 až 70 percent nášho tela tvorí voda. Ja vážim 95 kg, čo znamená, že z toho je až 47,5 kg vody," vysvetľuje.

Ďalej už Edgley popísal, ako experiment prebiehal. Večer pred ním si doprial výdatné jedlo v podobe pizze, hranoliek a šalátu. Na druhý deň doobeda si doprial kúpeľ s Epsom soľou (síran magnézia, ktorý je známy svojimi skrášľovacími účinkami, o.i. lieči nekvalitnú pleť či nafúknuté brucho, pozn. red.) doplnený 100 ml prírodných diuretík, ktoré zvyšujú objem vylučovaného moču. Hoci teda za celý deň vypil len extrémne málo tekutín, na toalete bol až dvadsaťkrát.

Drastická diéta, ktorá môže
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Ross Edgley)

Po kúpeli bol Ross ľahší už o takmer dve kilá. Potom prišlo na rad prvé jedlo dňa v podobe zelenej detskej výžive vyrobenej zo srvátky a jogurtu. Tento pokrm je veľmi bohatý na bielkoviny, minerálne látky a kľúčové vitamíny. O druhej poobede sa mladík vybral do posilňovne, kde 45 minút strávil na bežiacom páse. A aby toho nebolo málo, mal na sebe štyri vrstvy oblečenia a navyše svoje telo oblepil čiernymi vreciami na odpad. Vôbec sa nemožno diviť, že len sťažka odolával nenapiť sa vody. Ďalšie štyri kilá išli dolu.

Drastická diéta, ktorá môže
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Ross Edgley)

Poobede sa Edgley znova vykúpal a zjedol detskú výživu. Podvečer pridal kúsok steaku s pár listami šalátu. O pol ôsmej ešte raz navštívil posilňovňu, pred ktorou užil 150 mg kofeínu. Ten vyslabnutého Brita postavil na nohy. Napriek tomu vydržal tentokrát na páse len polhodinu. Nasledovala sauna, v ktorej vypotil posledné kilá.

Drastická diéta, ktorá môže
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Ross Edgley)

O pol deviatej večer prišlo na rad posledné váženie. Ross to dokázal. Za menej ako deň schudol celý tucet kilogramov. Jeho hruď sa zmenšila o 12 cm a pás o 10 cm. Okamžite schmatol štyri litre kokteilu vody, multivitamínov a elektrolytov a nalial ich do seba. Do dvoch hodín bola pôvodná hmotnosť späť.

Drastická diéta, ktorá môže
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Ross Edgley)

Ross po absolvovaní experimentu vyhlásil, že už by ho nikdy viac nevyskúšal. Zároveň upozorňuje, že je veľmi nebezpečný a nikomu ho neodporúča. "To, čo som urobil, bolo veľmi riskantné. Nekonal som na vlastnú päsť, všetko som konzultoval s lekárom. Zbavenie tela vody môže skončiť fatálne, pretože je nevyhnutná pre fungovanie našich životne dôležitých orgánov. Bol to hrozný zážitok," skonštatoval.

Napriek tomu, aká je táto metóda chudnutia nebezpečná, ju mnoho športovcov v snahe čo najviac a najrýchlejšie schudnúť drží pred rôznymi súťažami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu