Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Obézny jazvečík schudol takmer 23 kg: Zasa môže predvádzať svoje „psie kúsky“

Obie, psík vyliečený z obezity Zobraziť galériu (5)
Obie, psík vyliečený z obezity (Zdroj: Foto: Facebook)

OREGON - Po viac než roku prísnej diéty, po plastike bruška a dlhých prechádzkach, sa predtým obézny jazvečík Obie stal ľahším o takmer 23 kg. Psík žije v Oregone so svojou majiteľkou Norou Vanattaovou. Vážil neuveriteľných 34 kg. Po tom, čo podstúpil diétu konečne váži zdravých 10,5 kg.

Tento týždeň majiteľka a jej jazvečík Obie oslávili koniec drastickej chudnúcej procedúry výletom na pláž. Fotky zverejnila šťastná majiteľka určite ešte šťastnejšieho psa na sociálnej sieti. Päťročný jazvečík sa konečne teší zo života a vyzerá naozaj zdravo.

Obie, psík vyliečený z
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Príbeh päťročného psíka trpiaceho nadváhou sa dostal do povedomia vlani, keď sa po sociálnych sieťach rozšírili fotky mizerne vyzerajúceho Obieho, ktorý ležal na chrbte so svojím obrovským bruchom  zvlečeným na zem.

Obie, psík vyliečený z
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Podľa internetovej stránky, ktorú zriadila Nora, Obie bol šteniatko, o ktoré sa predtým staral starší manželský pár. Síce ho mali radi, no veľa pohybu mu nezabezpečili, stále bol len vnútri. Predchádzajúci majitelia mu takto skoro privodili smrť. Psíka odobralo záchranné centrum dobrovoľníkov od bývalých vlastníkov, kvôli ich zhoršujúcemu sa zdraviu. Dostala ho Nora po tom, čo ponúkla psíkovi pomoc.

Vlani v lete nová majiteľka, ktorá je veterinárna technička, prijala Obieho a okamžite mu začala pomáhať, aby sa z obrovskej nadváhy dostal čo najskôr. Hneď sa stal jej miláčik. Nasadila mu prísnu diétu, ktorá do mája tohto roku zabezpečila psíkovi stratu 18 kg. V chudnutí ale pokračovali a cez leto psík dosiahol optimálnu hmotnosť.

Obie, psík vyliečený z
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Pes bol pred začatím diéty tak obézny, že musel nosiť špeciálny postroj, aby sa predišlo zraneniu jeho vypuklého brucha a hrudníka.

Po schudnutí Obie podstúpil aj chirurgické odstránenie 2,5 kg prevísajúcej voľnej kože. Dnes je z neho krásny štíhly jazvečík, ktorý môže veselo predvádzať „psie kúsky“.  

Obie, psík vyliečený z
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Obie má na sociálnej sieti množstvo fanúšikov. A stal sa celonárodnou celebritou po tom, čo sa objavil v miestnych televíznych reláciách. „Obie je veľmi dobrý a láskavý psík, bola radosť s ním pracovať. Dúfam, že jeho príbeh môže byť inšpiráciou pre akúkoľvek osobu alebo zviera, u ktorých je potrebné schudnúť,“ povedala pre Daily Mail šťastná majiteľka.  

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu