Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Konšpirácia o zavraždenom Kennedym šokuje: Kto ukradol jeho mozog?!

John F. Kennedy
John F. Kennedy (Zdroj: news.com.au)

NEW YORK - Pohreb zavraždeného amerického prezidenta Johna F. Kennedyho na Arlingtonskom národnom cintoríne, ktorý sa uskutočnil 25. novembra 1963, postrádal istú "maličkosť". Miláčika žien aj národa totiž pochovali bez mozgu, ktorý po pitve skončil v archíve a napokon sa stratil. Podľa spisovateľa Johna Swansona ho vraj ukradol Kennedyho brat Robert, aby sa svet nikdy nedozvedel nepriaznivé detaily o živote prvého muža Spojených štátov.

"Nie všetky dôkazy o atentáte sa nachádzajú v Národnom archíve. Jeden unikát z tejto morbídnej kolekcie chýba, mozog prezidenta Kennedyho," píše James Swanson v knihe Koniec dní: Atentát na Johna F. Kennedyho, ktorá vyjde 12. novembra, len niekoľko dní pred 50. výročím jeho smrti.

Počas pitvy v námornej nemocnici Bethesda bol mozog umiestnený v boxe so skrutkovacím horným vekom. "Na nejaký čas bol oceľový kontajner uložený v kartotéke v kancelárii tajnej služby," uviedol Swanson s tým, že neskôr ho dali do kufra s ostatnými lekárskymi dôkazmi a previezli do Národného archívu, kde ho uložili do zabezpečenej miestnosti určenej pre potreby Kennedyho oddanej sekretárky Evelyn Lincolnovej, zatiaľ čo sa ona starala o prezidentove písomnosti.

"V októbri 1966 bolo zistené, že mozog, časti tkanív a iné materiály z pitvy chýbajú a odvtedy ich nikto nevidel," povedal Swanson pre The New York Post. Vtedajší generálny prokurátor Ramsey Clark síce nariadil vyšetrovanie, ale jeho výsledky boli nulové. Kde skončil prezidentov mozog a kto ho ukradol, je doteraz záhadou.

Swanson sa však domnieva, že sa mu podarilo "odhaliť presvedčivé dôkazy" o tom, že zlodejom kontajnera mal byť bývalý generálny prokurátor Robert Kennedy, brat zavraždeného, ktorý tým chcel zamaskovať určité dôkazy.

Pokým konšpirační teoretici predpokladali, že krádež mozgu mala zahladiť stopy po tom, že Kennedyho zastrelili spredu a nie zozadu, ako znie oficiálna verzia udalostí, Swanson si myslí niečo iné. Zmiznutie tohto dôležitého dôkazu vraj nemá byť súčasťou zločinného sprisahania s cieľom zakryť fakty o atentáte, ale spôsob, akým chcel Robert Kennedy ochrániť rodinu pred ďalším škandálom.

Nechcel vraj, aby sa svet dozvedel o skutočnom rozsahu ochorenia prezidenta Kennedyho, alebo možno zatajiť dôkazy o počte liekov, ktoré jeho brat užíval.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu