Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

VIDEO, ktoré poteší: Dovolenkový raj na zemi ovládli plávajúce prasatá!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: flickr/cdorobek)

BAHAMY - Nikto presne nevie, ako sa tam dostali, ale malebný ostrov na Bahamách sa dostal pod nadvládu skupinky ošípaných, ktoré sú veľkými fanúšikmi vody. Vidieť prasiatka plávať sa stalo vyhľadávanou turistickou atrakciou, ktorá zatieni aj "čľapkanie" sa s delfínmi.

Big Major Cay v bahamskom súostroví Exuma je známy najmä ako Ostrov prasiat. Legenda hovorí, že námorníci nechali ošípané na tomto malom neobývanom kúsku zeme s tým, že sa neskôr vrátia a dobre si na nich pochutia, ale už sa nikdy neobjavili a moru teraz vládnu prasiatka. Iná, oveľa pragmatickejšia teória tvrdí, že sú súčasťou podnikateľského plánu ako prilákať turistov na Bahamy.

VIDEO, ktoré poteší: Dovolenkový
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: flickr/cdorobek)

Tak či onak, asi dvadsiatke hospodárskych zvierat sa darí nadmieru dobre a často ich kŕmia turisti aj miestni obyvatelia. Neboja sa vyvádzať vo vode a majú impozantné plavecké zručnosti, ktoré im umožňujú priblížiť sa k lodi ďaleko od brehu v nádeji, že sa im ujde nejaká tá dobrota. Návštevníci nemajú problém s tým, aby k zvieratám vhupli do vody a užili si s nimi trochu šantenia.

Prasiatka prvýkrát objavili v roku 2007 fotograf Eric Cheng a kapitán Jim Abernathy. "Je dosť zvláštne vidieť ošípané, ktoré sa povaľujú na tropickej pláži s bielym pieskom, ale vidieť ich vliezť do vody, aby pozdravili prichádzajúce lode, je jednoducho bizarné," uviedol Cheng, ktorý si myslí, že práve vidina jedla stojí za neustále sa zlepšujúcimi plaveckými schopnosťami týchto zvierat.

Turisti, ktorí chcú navštíviť ostrov, si môžu prenajať loďku na neďalekom ostrovčeku Staniel Cay, ale možností je samozrejme viac. Zábery s prasiatkami sú totiž vyhľadávanou cestovateľskou spomienkou a len na YouTube sa ich dajú nájsť desiatky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu