Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Zohyzdený chlapček (2) trpí záhadnou chorobou: Lekári sú bezradní!

Aidan Jackoviak Smith
Aidan Jackoviak Smith (Zdroj: ITV)

NEWCASTLE - Pre každého rodiča je najväčšou tragédiou, ak jeho dieťa ochorie a nedokáže mu nijako pomôcť. Môže sa iba bezmocne prizerať úsiliu lekárov, ktorí sú však na tom v mnohých prípadoch rovnako. Ani u malého anglického chlapca presne netušia, prečo nedokáže chodiť, rozprávať a jeho liečba je vo hviezdach.

Aidan Jackoviak Smith z britského Newcastlu začal mať v troch týždňoch po narodení záchvaty, ktoré mu poškodili mozog. Príznaky jeho choroby sú však také zmätočné, že ani lekári nedokážu zatiaľ určiť, čo chlapčekovi vlastne je.

Jeho matka Vikki (40) uviedla, že sa momentálne snažia zistiť Aidenovu diagnózu vylučovacou metódou. "Najskôr si mysleli, že ide Proteov syndróm, ale testy boli negatívne. Teraz sa domnievajú, že by to mohol byť cloves syndróm," povedala televízii ITV.

Aidan sa narodil o osem týždňov skôr a vážil len 2 kilá, hoci priebeh Vikkiinho tehotenstva bol úplne normálny a ultrazvuk neprezradil nič neobvyklé. Chlapček však prišiel na svet s deformovanou tvárou, chrbtom a nožičkami.

Vikki priznala, že postihnuté dieťa nikdy nechcela. "Vždy som si myslela, že by som to nezvládla. Ale vďaka Aidanovi viem, že to dokážem. Dáva nám toľko lásky. Vieme, že nás miluje. Smeje sa na nás a posiela nám pusinky," usmieva sa Vikki, ktorá má ešte syna Daniela (13), a ten tiež nedá na malého bračeka dopustiť. Uviedol portál tn.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu