Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Fľakaté dievčatko bojuje s osudom: Choroba srdca, očí aj pažeráka!

Matilda bojuje s nepriazňou osudu Zobraziť galériu (3)
Matilda bojuje s nepriazňou osudu (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - V živote dvojročnej Matildy Callaghanovej sa vyskytlo príliš veľa zla. Okrem toho, že mala v srdci dva otvory, sa narodila aj s neurologicko-kožným ochorením, ktoré sa volá Sturge Weberov syndróm. Dievčatko však s prekážkami osudu bojuje veľmi statočne.

Už na prvý pohľad je jasné, že Matilda nie je zdravé dieťa. Tváričku a časť tela má totiž posiatu fialovými škvrnami, ktoré sú spôsobené vzácnym ochorením. S tým sa už bohužiaľ narodila.

Fľakaté dievčatko bojuje s
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Okrem neho dievčatko trpí aj ďalšími zdravotnými komplikáciami, a to zeleným zákalom, epileptickými záchvatmi a srdcovou vadou, píše portál denníka Daily Mirror. Najmä prvé tri mesiace boli v jeho živote mimoriadne ťažké. Kvôli problémom s pažerákom ho dokonca museli niekoľkokrát operovať.

Rodičia Paul a Rebecca prežívajú trápenie dcéry spolu s ňou. "Žena musela odísť z práce, aby sa o Matildu mohla starať. Neskôr som dal výpoveď aj ja," hovorí Paul.

Fľakaté dievčatko bojuje s
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Nedávno im však lekári dali po dlhom čase dôvod na radosť. Vďaka laserovej terapii Matilde odstránili niektoré fľaky na tvári. Callaghanovci dúfajú, že ich dcéra tak dostane šancu na normálny život.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu