Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Záhada vystrašila ľudí: Mesto zahalili čudné oranžové mračná!

(Zdroj: Facebook, YouTube)

MICHIGAN - Nestáva sa každý deň, aby mesto zahalili mraky vyzerajúce ako veľké oblé výbežky a celú oblohu sfarbili na oranžovo. Nečudo preto, že sa ľudia v americkom štáte Michigan zvláštneho úkazu zľakli a na internete rýchlo pátrali po vysvetlení záhadného javu.

Obyvatelia Iron Mountain zverejnili v pondelok večer na sociálnych sieťach fotografie oblohy, aby našli niekoho, kto im objasní, s čím majú dočinenia. Nakoniec sa záhadu podarilo vyriešiť meteorológovi Jeffovi Lastovi, ktorý cez Twitter všetkých informoval, že ide o oblaky zvané mammatus. Mamma vyjadruje ich formu, pretože majú podobu akýchsi zaoblených baniek.

"Zrazu vonku všetko zožltlo, bolo to zvláštne a tajomné," napísal pod svojím videom na serveri YouTube Jason Asselin. "Bola to tá najbláznivejšia vec, akú som kedy nad sebou uvidel. Očakával som, že sa priženie tornádo alebo niečo podobné," dodal muž, ktorý nebol až tak ďaleko od pravdy.

Mraky, ktoré sú tvorené prudkou zmenou teploty alebo vlhkosti, môžu byť niekedy známkou blížiacej sa búrky a v niektorých prípadoch aj tornád. Niektorým sa však na prvý pohľad zdajú krásne a úchvatné. Môže za to aj ich rôzne sfarbenie, či už zelené, modré, červené a pod.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu