Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Anorektička Valeria váži iba 25 kíl a smrť jej kráča v pätách!

Valeria je len tieňom zdravej ženy. Zobraziť galériu (6)
Valeria je len tieňom zdravej ženy. (Zdroj: int)

MONAKO - Valeria Levitina (39) bola v mladosti považovaná za veľmi peknú, čo jej vynieslo titul Miss Chicago v roku 1994, ale zároveň jej aj zničilo život. Neustála kontrola váhy z nej spravila obeť anorexie, ktorá dnes pri výške 172 cm váži neuveriteľných 25 kíl a stojí na prahu smrti.

Jej podvyživená postava by mala slúžiť ako neľútostné varovanie pred nebezpečenstvom porúch príjmu potravy, ale opak je pravdou. Častokrát dostáva poštu od mladých dievčat, ktoré sa zúfalo snažia kopírovať jej kostnatý vzhľad.

"Listy sú zväčša od dvadsiatničiek, ktoré ma vidia ako nejaký druh inšpirácie. To je dôvod, prečo chcem bojovať proti anorexii. Nebudem ich učiť, ako umrieť. To nie je hra, to nie je vtip, to je tvoj život," hovorí Valeria, u ktorej sa vyvinula anorexia počas tínedžerského veku a teraz sa túži podeliť so svojimi skúsenosťami.

Valeria bola zdravé mladé dievča.
Zobraziť galériu (6)
Valeria bola zdravé mladé dievča.  (Zdroj: int)

Anorektička Valeria váži iba
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: int)

Až kým nezačala pomaly chudnúť.
Zobraziť galériu (6)
Až kým nezačala pomaly chudnúť.  (Zdroj: int)

Valeria sa narodila v Moskve, ale v súčasnosti žije v Monaku. Jej rodina sa však, keď mala 16 rokov presťahovala do amerického Chicaga, kde sa dievčaťu podarilo získať prestížny titul miss a ctižiadostivá matka túžila, aby povyhrávala ešte viac súťaží krásy. To malo za následok neustálu kontrolu váhy a rôzne diéty, ktoré dievča priviedli na cestu skazy. Keď mala 23 rokov jej veľkosť 40 sa scvrkla na 34. Z pôvodných 63 kíl, ktoré porotcovia na mólach zatracovali, Valeria pomaly ukrajovala, až sa dostala na hranicu, ktorá svedčila o jasnej anorexii.

Jej sen o modelingu a tancovaní sa rozpadol a za 10 rokov prešla rukami viac ako 30 odborníkov, ktorí sa jej snažili pomôcť nabrať aspoň nejakú hmotnosť. Aj napriek tomu, že váži iba 25 kíl, nikdy nebola hospitalizovaná a sama si myslí, že anorexia nie je ochorením tela, ale stratou harmónie medzi telom a dušou, takže tu lekári veľmi nepomôžu.

Dnes je z Valerie živá múmia.
Zobraziť galériu (6)
Dnes je z Valerie živá múmia.  (Zdroj: int)

Valeria sa však nezdáva a v Monaku momentálne študuje, aby získala doktorát v odbore ekonómia. Aby sa zvládla koncentrovať na knihy, musí každý deň ráno vypiť liter kávy, nech získa nejaký krvný tlak. Na jedlo nemá chuť a každé sústo jej spôsobuje bolestivú grimasu na tvári. Aj napriek tomu však túži po rodine. Chcela by si nájsť muža a mať dieťa, čo však jej zdravotný stav neumožňuje. Ako dlho jej telo túto záťaž ešte vydrží, je otázne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu