Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Anorektičkou od desiatich rokov: Helen (30) vyzerá ako starena a nemá prsia

Helen strávila v nemocnici dokopy niekoľko rokov Zobraziť galériu (3)
Helen strávila v nemocnici dokopy niekoľko rokov (Zdroj: profimedia.sk)

PERTH - Helen Gillespieová chcela vyzerať mlado čo najdlhšie, preto si už ako desaťročná nasadila diétu. V pätnástich rokoch vážila 28 kg. Teraz má tridsať a denne prijíma len 750 kalórií. V dôsledku anorexie sa jej nevyvinuli prsia, nikdy nemala priateľa a paradoxne trpí chorobami starých ľudí.

Helen sa už dvadsať rokov poriadne nenajedla. Bála sa totiž vyrásť a zostarnúť. Lenže teraz v dôsledku toho, že je podvyživená, vyzerá už v takom mladom veku ako starena. Má kŕčové žily a jej kosti sa doslova rozpadávajú. Sebemenší pád znamená u nej okamžitú zlomeninu.

Keď dievčina začala s diétou, prijímala len 60 kalórií denne. Týmto spôsobom sa vyhladovala takmer na smrť. Štyri mesiace strávila v nemocnici, akonáhle ju však prepustili domov, začala opäť s hladovkou.

Anorektičkou od desiatich rokov:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Po tom, ako Helen dovŕšila dvadsať rokov, sa jej zdravotný stav na krátky čas zlepšil a pribrala na 50 kilogramov. Porucha stravovania sa však bohužiaľ vždy vrátila späť. Prvú menštruáciu kvôli tomu dostala až vo svojich 26 rokoch.

Dievčina kedysi zo svojej choroby vinila rodičov, ktorí vraj mali veľké očakávania. Potom si ale uvedomila, že to bola ona sama, ktorá chcela uspieť vo všetkom, do čoho sa pustila. "Hmotnosť bola niečo, čo som mohla kontrolovať. "Kamarátky mi môj "talent" chudnúť závideli," hovorí.

Helen je nútená nosiť umelé prsia, pretože tie jej sa nikdy nevyvinuli. Nemá ani žiadne boky, takže všetko oblečenie na nej visí ako na vešiaku. Denne prijme len 750 kalórií, ktoré pozostávajú z malej misky cereálií na raňajky, štyroch kúskov ovocia na olovrant a dvoch toastov s fazuľou o druhej hodine v noci, uvádza denník The Sun.

Anorektičkou od desiatich rokov:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Napriek všetkému Gillespieová neprestáva veriť, že jedného dňa bude viesť normálny život. "Chcem sa raz vydať a mať deti. Verím, že sa mi ešte stále dá pomôcť, ale už nikdy nebudem normálna," dodáva Škótka.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu