Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Smrť pri prekonávaní rekordu: Kaskadér sa obesil na vlastnom cope a zinfarktoval!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA)

KALKATA - Kaskadérsky kúsok stál život Inda Sailendru Natha Roja (49), ktorý je zapísaný v Guinnessovej knihe rekordov ako človek, ktorý prekonal najdlhšiu vzdialenosť zavesený na lane za vlastné vlasy. Keď sa v nedeľu pokúsil svoj ​​kúsok zopakovať nad riekou Tísta v štáte Bangla, v polovici trasy uviazol, a než mu mohol niekto pomôcť, zomrel. Podľa lekárov zrejme dostal infarkt, ale to ešte musí potvrdiť pitva, oznámili v pondelok oficiálni činitelia.

Bývalý policajný dôstojník Roj mal po lane prekonať vzdialenosť 180 metrov. K oceľovému lanu pripevnil svoje vlasy spletené do vrkoča a dostal sa asi do polovice, keď uviazol a nemohol ďalej. Stovky divákov ho najprv hlasno povzbudzovali, ale potom už len zdesene pozorovali, ako sa márne snaží oslobodiť - a nakoniec len bez hnutia visí. Medzi divákmi bola aj jeho rodina, napísala agentúra AFP.

Smrť pri prekonávaní rekordu:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Pri pokuse mal Roj na sebe plávaciu vestu, ale na mieste neboli žiadni lekári ani sanitka. Podľa spravodajského serveru BBC News pre svoj ​​kúsok nemal oficiálne povolenie. "Manželka ho stále prosila, aby tých nebezpečných kúskov nechal," povedal novinárom jeho priateľ, ktorý si neželal byť menovaný. "A on ju uisťoval, že prekonanie rieky bude naozaj ten posledný. Bohužiaľ mal pravdu."

Roja zapísali do Guinnessovej knihy rekordov v roku 2011, kedy zavesený na vlasoch prekonal vzdialenosť 82,5 metra. Vlani za vlasy ťahal lokomotívu a štyri vagóny na historickej trati Darjeeling Himalayan Railway.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu